Šport > Zimski športi
321 ogledov

Prisilni odmor za Glorio Kotnik

Gloria Kotnik Profimedia
Gloria Kotnik bo izpustila vse tekme do svetovnega prvenstva.

Slovenska deskarka Gloria Kotnik bo zaradi poškodbe hrustanca v levem kolenu morala počivati na prihajajočih tekmah svetovnega pokala v bolgarskem Banskem in kanadskem Blue Mountainu, je v izjavi za javnost sporočila Smučarska zveza Slovenije (SZS). Kotnik je padla na zadnji postaji svetovnega pokala v švicarskem Scuolu.

Triintridesetletna deskarka, ki je na zadnjih olimpijskih igrah osvojila bron, je ob koncu preteklega leta prvič v karieri slavila na tekmah svetovnega pokala v paralelnem veleslalomu v italijanski Cortini d'Ampezzo, na prvem v novem koledarskem letu pa ni imela sreče.

Ob odstopu na sobotni tekmi v Švici si je namreč poškodovala koleno in končala v bolnišnici. Po pregledu in opravljeni magnetni resonanci v Sloveniji je jasno, da bo morala izpustiti januarske tekme ta konec tedna v Bolgariji ter naslednji vikend v Kanadi.

"Magnetna resonanca je pokazala poškodbo hrustanca v levem kolenu. Stanje je trenutno negotovo. Začenjam rehabilitacijo. Po kontroli v začetku naslednjega tedna bo znano, ali bo potreben operativni poseg. Zaenkrat je jasno le to, da ta vikend v bolgarskem Banskem in pa naslednji konec tedna v kanadskem Blue Mountainu zagotovo ne bom nastopila," je po zdravniškem pregledu za SZS povedala Velenjčanka.

Gloria Kotnik | Avtor: Profimedia Profimedia

Ta je v tej sezoni trikrat zasedla mesto med najboljšo deseterico. Ob zmagi v Cortini ji je to uspelo še s četrtim mestom na paralelnem veleslalomu v italijanski Carezzi ter z osmim mestom na paralelnem slalomu v Winterbergu v Nemčiji.

Bansko in Blue Mountain bosta zadnji prizorišči tekem svetovnega pokala pred svetovnim prvenstvom v gruzijskem Bakurianiju, ki bo med 19. februarjem in 5. marcem.

Komentarjev 1
  • radovednica 09:01 18.januar 2023.

    Spet ena o razmaženih slovenskih "športnikih" pri letih za penzijo. Pa v kateri panogi športa tega ne bo? Pa skakalci, pa smučarji, pa rokometaši in še in še... Pa to ni res.