Matavž prvi strelec nizozemske lige

Foto: EPA
Foto: EPA
Tim Matavž je po sušnem prvem kolu, ko ob porazu Groningena proti Rodi ni uspel zatresti mreže, v drugem kolu s hat-trickom svojemu moštvu zagotovil prvo zmago v prvenstvu (4:2 proti Den Haagu), sebi pa prvo mesto na lestvici strelcev.
Oglej si celoten članek

Tim Matavž je s hat-trickom v drugem kolu nizozemskega prvenstva proti Den Haagu poskrbel, da se o njem spet veliko piše in govori. Slovenski reprezentant, ki mu Matjaž Kek na prijateljskem srečanju proti Belgiji (0:0) ni namenil niti minute, je zablestel v dresu Groningena in Den Haagu, za katerega je Aleksander Radosavljevič odigral drugi polčas, zabil kar tri gole.

S tremi zadetki po dveh kolih je Matavž skupaj zvezdnikom Ajaxa Miralemom Sulejmanijem prvi strelec najmočnejše nizozemske nogometne lige. Šempetrčan, ki so ga že pozimi vsi selili v Italijo, na koncu pa je ostal na Nizozemskem, je tako poskrbel, da Slovenci v tujih klubih niso zabeležili strelske suše.

Dedić in Novaković opazovalca
V Nemčiji Slovencema pri Kölnu ni postlano z rožicami. Kozlički imajo po dveh kolih dva visoka poraza in z gol razliko 1:8 brez točk zasedajo zadnje mesto Bundeslige. Milivoje Novaković, ki je v prvem kolu pordečel, pri porazu v gosteh proti Schalkeju s 5:1 tako ni mogel pomagati soigralcem. Mišo Brečko je odigral vseh 90 minut. S klopi soigralce pri Bochumu v drugi nemški ligi še vedno opazuje Zlatko Dedić. Tokrat je spremljal poraz s St. Paulijem (1:2).

Ljubijankić pordečel
V Belgiji Zlatan Ljubijankić, ki je v drugem kolu dosegel zadetek za remi svojega Genta (2:2) proti Beerschotomu, tokrat ni imel svojega dne. V 85. minuti je dobil drugi rumeni karton, a se je skupaj s soigralcema Markom Šulerjerm in Mitjo Škarabotom, oba sta igrala do 79. minute, veselil prve prvenstvene zmage. Standard so premagali s 3:1.

Medtem ko slovenski legionarji v Italiji še čakajo na začetek prvenstva, pa gre v angleški ligi že zares. Harisa Vučkića pri Newcastlu (Remi z Arsenalom 0:0) ni bilo v postavi, zato pa se je v drugi angleški ligi Robert Koren s Hull Cityjem proti Ipswichu veselil minimalne zmage z 1:0. Korošec je odigral vseh 90 minut.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.