Šport > Nogomet
28 ogledov

Matavž prvi strelec nizozemske lige

Tim Matavž EPA
Tim Matavž je po sušnem prvem kolu, ko ob porazu Groningena proti Rodi ni uspel zatresti mreže, v drugem kolu s hat-trickom svojemu moštvu zagotovil prvo zmago v prvenstvu (4:2 proti Den Haagu), sebi pa prvo mesto na lestvici strelcev.

Tim Matavž je s hat-trickom v drugem kolu nizozemskega prvenstva proti Den Haagu poskrbel, da se o njem spet veliko piše in govori. Slovenski reprezentant, ki mu Matjaž Kek na prijateljskem srečanju proti Belgiji (0:0) ni namenil niti minute, je zablestel v dresu Groningena in Den Haagu, za katerega je Aleksander Radosavljevič odigral drugi polčas, zabil kar tri gole.

S tremi zadetki po dveh kolih je Matavž skupaj zvezdnikom Ajaxa Miralemom Sulejmanijem prvi strelec najmočnejše nizozemske nogometne lige. Šempetrčan, ki so ga že pozimi vsi selili v Italijo, na koncu pa je ostal na Nizozemskem, je tako poskrbel, da Slovenci v tujih klubih niso zabeležili strelske suše.

Dedić in Novaković opazovalca
V Nemčiji Slovencema pri Kölnu ni postlano z rožicami. Kozlički imajo po dveh kolih dva visoka poraza in z gol razliko 1:8 brez točk zasedajo zadnje mesto Bundeslige. Milivoje Novaković, ki je v prvem kolu pordečel, pri porazu v gosteh proti Schalkeju s 5:1 tako ni mogel pomagati soigralcem. Mišo Brečko je odigral vseh 90 minut. S klopi soigralce pri Bochumu v drugi nemški ligi še vedno opazuje Zlatko Dedić. Tokrat je spremljal poraz s St. Paulijem (1:2).

Ljubijankić pordečel
V Belgiji Zlatan Ljubijankić, ki je v drugem kolu dosegel zadetek za remi svojega Genta (2:2) proti Beerschotomu, tokrat ni imel svojega dne. V 85. minuti je dobil drugi rumeni karton, a se je skupaj s soigralcema Markom Šulerjerm in Mitjo Škarabotom, oba sta igrala do 79. minute, veselil prve prvenstvene zmage. Standard so premagali s 3:1.

Medtem ko slovenski legionarji v Italiji še čakajo na začetek prvenstva, pa gre v angleški ligi že zares. Harisa Vučkića pri Newcastlu (Remi z Arsenalom 0:0) ni bilo v postavi, zato pa se je v drugi angleški ligi Robert Koren s Hull Cityjem proti Ipswichu veselil minimalne zmage z 1:0. Korošec je odigral vseh 90 minut.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice