Šport > Nogomet
22 ogledov

Novaković pordečel, Handanović zadel

bundesliga milivoje novaković fc köln russ EPA
V pokalu dva gola, v prvem kolu lige rdeči karton. Tako je novo sezono v Nemčiji začel Milivoje Novaković. V Italiji se sezona še ni začela, Samir Handanović pa je na prijateljski tekmi zadel z bele točke. Preverite, kako so minuli konec tedna igrali preostali legionarji.

Milivoje Novaković (Köln) je pred dobrim tednom dni novo nogometno sezono začel z dvema zadetkoma v prvem kolu nemškega pokala, zdaj pa se je na naslovnicah znašel zaradi dveh rumenih kartonov (posledično rdeči). Ko je moral v 79. minuti predčasno pod prho (skočil si je v lase z vratarjem nasprotne ekipe Marcom Russom), so še imeli aktiven rezultat 0:1, nakar so v zadnjih dveh minutah dobili še dva zadetka in tako v prvem kolu prve nemške Bundeslige visoko izgubili z Wolfsburgom z 0:3. Mišo Brečko je odigral celotno srečanje.

Izpostaviti velja prvi sezonski zadetek Zlatana Ljubijankića. Svoje moštvo je na srečanju prve belgijske lige proti Beerschotu v vodstvo popeljal že v 14. minuti. Skupaj z reprezentančnim kolegom Markom Šulerjem sta se po 90 minutah igranja veselila zmage 2:1.

Slovenska legija pri Palermu se še utegne zmanjšati. Po Jasminu Kurtiću (Varese) bi utegnila oditi še Siniša Andjelković in Armin Bačinović. Slednji je lani redno igral, v začetku nove sezone pa naj trener ne bi računal nanj (vsaj kar se tiče prve enajsterice). Želela naj bi ga Fiorentina. Z vodstvom Palerma se bo po koncu reprezentančne akcije usedel Bačinovićev agent. Še naprej je brez kluba občasni reprezentant Dalibor Stevanović. Za nekdanjega člana Vitesseja naj bi se zanimal švicarski Basel, nekaj ponudb pa ima tudi iz Rusije.

Samir Handanović je na prijateljski tekmi Udineseja s Sportingom dosegel gol. Po rednem delu je bilo 2:2 in tako so izvajali enajstmetrovke. Slovenski vratar je v predzadnji seriji zadel, nato pa v zadnji ubranil poizkus nasprotnika. In tako so zmagali z 12:11.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.