Šport > Nogomet
26 ogledov

Dinho podal za gol in vodstvo na lestvici

flamengo ronaldinho Reuters
Slaba forma Corinthiansa v brazilski Serie A se nadaljuje. Po remiju 1:1 z Atleticom iz Paranaenseja so zdrsnili na drugo mesto prvenstvene lestvice. Nov vodilni je Flamengo, ki je v 15. kolu z 1:0 premagal Coritibo. Za zmagoviti zadetek je podal Ronaldinho.

Nekdanji zvezdnik Barcelone in Fifin igralec leta Ronaldinho v vrstah Flamenga doživlja novo pomlad. Na 15 tekmah sezone 2011 brazilske Serie A je dal že devet golov. Tokrat pa je podal za zmagoviti zadetek na srečanju s Coritibo. To je bila podaja v kazenski prostor, kjer je njegovo žogo z glavo zadel rezervist Jael. V 89. minuti so tako prišli do vodstva in zmage, pa tudi do prevzema vodstva na prvenstveni lestvici (Corinthians ima sicer tekmo manj).


Flamengo letos še ne pozna poraza. Imajo že 33 točk (devet zmag in šest remijev). Zmagali so zadnje štiri tekme. Če so oni vse boljši, pa je doslej vodilni Corithians vse slabši. Sredi tedna so sicer dosegli zmago, a z nič kaj zadovoljivo igro, to nedeljo pa so si privoščili remi 1:1 proti Atleticu iz Paranaenseja (ekipa, uvrščena na 19. mesto). "O tem sanjamo. Vemo, da je sezona še dolga, a lepo je biti spet na prvem mestu," je dejal Ronaldinho.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.