Šport > Nogomet
22 ogledov

Ronaldinho se ponuja selektorju

Ronaldinho je imel v Pekingu čas tudi za dvorjenje dekletu. Žurnal24 main
Brazilski nogometaš Ronaldinho, ki se je na "stara leta" vrnil v domovino, še ni pokopal upov, da bi še zaigral za izbrano vrsto Brazilije.

Dobri nastopi v dresu Flamenga so 31-letnega nekdanjega zvezdnika Barcelone in Milana spodbudili z zamislimi o vrnitvi v "selecao". "Moj cilj je kar najbolje igrati za Flamengo. Če pa me bo selektor potreboval, sem na voljo," je dejal Ronaldinho. Nekdanji najboljši nogometaš na svetu je januarja končal evropsko zgodbo, potem ko je bil med letoma 2001 in 2003 član pariškega PSG-ja, nato je pet sezon preživel pri katalonskem velikanu Barceloni, zadnji dve leti in pol pa pri Milanu.

Lansko svetovno prvenstvo v Južnoafriški republiki je izpustil, saj ga takratni selektor Dunga ni uvrstil na seznam 23 igralcev. Ronaldinho upa, da bo drugače pod novim trenerjem Manom Menezesom, vse skupaj pa je usmerjeno k morebitnemu nastopu na domačem SP leta 2014. Novi selektor je Ronaldinha sicer povabil na prijateljsko tekmo z Argentino novembra lani, vendar pa nanj ni računal na letošnjem južnoameriškem prvenstvu.

"Do svetovnega prvenstva se lahko še veliko zgodi. A prepričan sem, da lahko še vedno veliko prispevam za našo izbrano vrsto," je še dodal Ronaldinho.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.