Šport > Nogomet
20 ogledov

Ronaldinho matiral še matični klub

Ronaldinho EPA
V 13. kolu prve brazilske lige si je vodilni Corinthians privoščil poraz proti 18-uvrščenemu moštvu Avai. Tako se jim je še neporaženi Flamengo približal na točko zaostanka. Slednji so premagali Gremio, proti svojemu matičnemu klubu pa je zadel Ronaldinho.

Corinthians je odlično začel sezono 2011 prve brazilske Serie A – z desetimi zmagami. Zdaj pa si je privoščil drugi zaporedni poraz, in to kar proti šele 18-uvrščeni ekipi Avai. Izgubili so z 2:3. Zadetka za neulovljivo vodstvo s 3:1 sta v drugem polčasu zabila William in Rafael Coelho. V sodnikovem podaljšku je poraz ublažil Jorge Henrique. Carlos Tevez bi jim prišel še kako prav. "Glave moramo spraviti v red, pokazati nekaj več zrelosti. To je zelo težko prvenstvo. Ugotoviti moramo, kaj je šlo narobe, strniti vrste in se osredotočiti na naslednje tekme," je dejal izkušeni Emerson, ki je lani brazilsko prvenstvo osvojil s Fluminensejem, leta 2009 s Flamengom, zdaj pa ga poskuša še s Corinthiansom.


Pa vendarle Corinthians ne bi smel biti v prevelikih skrbeh, saj je odigral tekmo manj od trenutno drugouvrščenega Flamenga. Slednji so sicer to nedeljo dosegli še drugo odmevno zmago v tednu dni. Po Santosu sredi tedna (5:4), ko je Ronaldinho dosegel hat-trick, so zdaj z 2:0 premagali Gremio. Gre za klub, kjer se je Dinho naučil igranja nogometa. Tokrat je sploh prvič igral proti njim in kar takoj zadel in jim prizadejal poraz. Nekdanji zvezdnik Barcelone je z devetimi goli na 13 tekmah najboljši strelec lige. Ima kar tri gole naskoka pred Borgesom iz Santosa. Slednji, ki so letos osvojili Copo Libertadores, so si to nedeljo privoščili že peti poraz. S 3:2 je bil boljši Atletico Paranaense. Neymarjev Santos je tako šele 17. in v coni izpada, a imajo odigrane tri tekme manj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.