Šport > Nogomet
13 ogledov

Nor gol Neymarja, hat-trick Ronaldinha

Ronaldinho je še vedno stoodstotno za Barcelono. (Foto: Reuters) Reuters
Brazilska Serie A je v 12. kolu postregla s spektakularno predstavo, v kateri je Flamengo s tremi goli Ronaldinha v gosteh po zaostanku z 0:3 s 5:4 premagal Santos. A akcija tekme je pripadla Neymarju. Spektakularen gol poglejte v dodanem videu.

Tekmo med Santosom in Flamengom, ki so jo slednji dobili s 5:4, sta zaznamovala nekdaj najboljši nogometaš na svetu Ronaldinho in največji up brazilskega nogometa 19-letni Neymar.

Neymar je bil za Santos uspešen dvakrat, pri enem zadetku pa je bil v vlogi podajalca. V 26. minuti je dosegel spektakularen gol, ko je po slalomu med branilci s skoraj s polovice igrišča svoje moštvo popeljal v vodstvo. Navijači na stadionu Vila Belmiro so videli nov šov Ronaldinha, ki je blestel kot v starih časih pri Barceloni. Prav nekdanji član Barcelone in AC Milana je bil najzaslužnejši, da je Flamengo po zaostanku z 0:3 vstal od mrtvih. Dva od treh zadetkov je dosegel s prostega strela, odločilni gol za 5:4 pa iz protinapada.

Ronaldinho je z osmimi goli tudi najboljši strelec brazilskega prvenstva. Flamengo je po 12. kolih s 24 točkami tretji, za vodilnim Corinthiansom, ki ima tekmo manj, zaostaja štiri točke. Santos je z enajstimi točkami šele na 16. mestu.