Šport > Nogomet
17 ogledov

Težave že pri žrebu: kdaj prvi Clásico?

Lionel Messi Reuters
Málaga – Barcelona, Real Madrid – Athletic Bilbao in mestni derbi Betis – Sevilla so le trije od zanimivejših parov prvega kola španskega prvenstva. Prvi Clásico med Barcelono in Realom na Santiagu Bernabéu bi moral biti na sporedu 11. decembra, a so Katalonci takrat na klubskem svetovnem prvenstvu. Težave že prvi dan!

Nova sezona španskega nogometa se je začela zapletati že na dan številka ena, potem ko so na sedežu lige BBVA v sredo opravili z žrebom parov. Ta je med drugim določil, da bo branilka naslova FC Barcelona na prvi tekmi prvenstva gostovala pri novih milijonarjih Málagi, medtem ko bo Real Madrid doma gostil Athletic Bilbao, že takoj po povratku v prvo ligo pa Real Betis čaka mestni derbi proti Sevilli.

Toda mirna plovba se je nemudoma zaključila, ko je beseda prvič nanesla na El Clásico. Za razliko od zadnjih let bo prvi veliki obračun Barcelone in Reala na sporedu v Madridu, toda 11. decembra Kataloncev ne bo več v Evropi, saj jih že štiri dni kasneje čaka prva tekma svetovnega klubskega prvenstva na Japonskem. Potrebne bodo spremembe in kot je že v španski navadi, bodo imele zadnjo besedo televizije.

Superpokala konec ob pol dveh zjutraj?!

Že dolgo pred prvim ligaškim Clásicom se bosta Real in Barça udarila na dveh tekmah španskega superpokala. Povratna tekma na Camp Nou (17. avgusta) se bo začela šele ob 23. uri, kar pomeni, da bi zmagovalca v najboljšem primeru dobili nekaj minut pred eno uro zjutraj, v najslabšem (enajstmetrovke) pa šele okrog pol druge ure zjutraj! Za nastalo situacijo je "kriva" Evropska nogometna zveza (Uefa), saj na isti dan kvalifikacije za Ligo prvakov igra španski Villarreal, Uefa pa ne dovoljuje igranja dveh tekem različnih tekmovanj ob istem času. Prva tekma se bo na Bernabéu začela ob 22. uri.

Camp Nouu tekme po polnoči niso tuje – tako je Ronaldinho leta 2003 proti Sevilli zabil evrogol za končnih 1:1. Tekma se je začela ob 00:05 zjutraj.

 

Španska liga (Liga BBVA), pari prvega kola:

Osasuna – Valencia
Levante – Zaragoza
Real Madrid – Athletic Bilbao
Rayo Vallecano – Mallorca
Espanyol – Granada
Betis – Sevilla
Málaga – FC Barcelona
Villarreal – Sporting Gijón
Real Sociedad – Atlético Madrid
Racing Santander – Getafe

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice