Šport > Nogomet
12 ogledov

El Clasico bo sodil "navijač Messija"

Sodnik Stark (na SP v JAR je sodil tudi Sloveniji na tekmi proti Angliji) je kam Žurnal24 main
"Wolfgang Stark, navijač Lea Messija." S temi besedami so novinarji španskega portala as.com (ta je sicer bolj naklonjen Realu) pospremili dejstvo, da bo El Clasico sodil Nemec Stark.
AS je šel še dlje
Novinarji As-a so še izbrskali, da je bil Wolfgang Stark po izboru 286 nogometašev Bundeslige za revijo "Kicker" meseca januarja izbran za najslabšega sodnika prvega dela Bundeslige.

"Je eden najboljših nogometašev na svetu, malo je takšnih, kot je on. Pravo veselje ga je gledati na igrišču. Všeč bi mi bilo, če bi mi Messi dal svojo majico," naj bi Stark rekel, tako so iz arhiva izbrskali novinarski kolegi As-a, po tekmi Argentina-Nigerija na svetovnem prvenstvu v Južnoafriški republiki.

Ramos upa na pošteno sojenje
Nekoliko manj kot novinarji As-a pa se s sodniki obremenjuje nogometaš Reala Sergio Ramos, ki pred sredino tekmo pravi, da si želi, da bi srečanje bilo čisto, zdravo, športno ter brez teatralnih vložkov in da bi sodnik sodil tako, da ne bi nikogar oškodoval ali okoristil.

El Clasico številka 3 v roku enajstih dni
Kaj lahko pričakujemo na tretjem El Clasicu? Prav veliko sprememb ne. Barcelona bo igrala svojo igro, Real pa se bo zaprl v obrambno formacijo in skušal izkoristiti priložnosti iz prekinitev in hitrih protinapadov, na katere je že pred prvim El Clasicom opozarjal katalonski strateg Pep Guardiola. "Real ima enega najbolj smrtonosnih protinapadov, kar sem jih kdaj koli videl.'' In prav iz protinapada so nogometaši Reala zadeli na finalni tekmi kraljevega pokala na Mestalli v Valencii, kjer so imeli glasno podporo svojih navijačev. Prav na navijače, tako Sergio Ramos, računajo tudi na prvi polfinalni tekmi lige prvakov. "Zelo smo ponosni na naše navijače v letošnji sezoni. Navijači morajo zadeti prvi gol za nas. Vsak nasprotnik na Bernabeu mora občutiti to atmosfero."

Ramos beži od vloge favoritov: "Nikakor ne moremo sprejeti vloge favoritov, kajti to nam čisto nič ne prinaša. Če nam je kaj prineslo uspeh, so to preprostost, poštenost in trdo delo. In to so kvalitete, na katere je treba računati tudi tokrat."

Prva polfinalna tekma Lige prvakov, Santiago Bernabeu, sreda ob 20.45:

Real Madrid - Barcelona

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.