Šport > Nogomet
20 ogledov

Mourinhu bodo sledili do smrti

Jose Mourinho je znova potrdil, da ima v svojih rokah "čarobno paličico". (Foto: Žurnal24 main
Čeprav je odločilni zadetek za zmago Real Madrida v finalu kraljevega pokala proti Barceloni prispeval Cristiano Ronaldo, igralci belega baleta po vrsti priznavajo, da gre največ zaslug Joseju Mourinhu.
Naslednji El Clasico 27. aprila
Do konca sezone nas čakata še dva El Clasica, oba v polfinalu Lige prvakov. Real in Barca se bosta sprva 27. aprila srečala na Santiagu Bernabeu, nato pa še na povratnem srečanju 3. maja na Camp Nou.

Madridski Real je v sredo v Valencii po 18 letih znova osvojil kraljevi pokal. Zmaga nogometašev belega baleta je še toliko bolj vredna, ker so jo dosegli proti največjim rivalom iz Barcelone in obenem tudi prekinili pet zaporednih zmag Kataloncev na El Clasicu. Odločilni trenutek se je zgodil v 103. minuti, ko je odlični Angel Di Maria s sijajno podajo iz leve strani v kazenskem prostoru našel Cristiana Ronalda, ki je z glavo suvereno matiral nemočnega Pinta.

"Za nas je to zelo pomembna trofeja. Dosegli smo cilj, ki smo si ga postavili na začetku sezone. Naš uspeh je še večji, ker smo v finalu premagali Barcelono, ki je v drugem polčasu prikazala odlično igro," je junak finala dejal le nekaj trenutkov po koncu srečanja na Mestalli in dodal, da je bil ključ do zmage Jose Mourinho. "Mourinho nam je vcepil zmagovalni duh. On je rojeni zmagovalec," je CR7 popihal na dušo svojega trenerja.

Adriano bo odsoten štiri tedne
Nogometaši Barcelone bodo morali štiri tedne igrati brez Adriana (natrgana stegenska mišica desne noge). Odsotnost Adriana v ključnem delu sezone je trenerja Pepa Guardiolo spravila v nove težave. Na tem igralnem mestu ima namreč le še Maxwella, saj je Eric Abidal zaradi okrevanja po operaciji tumorja na jetrih že končal sezono.

"Mourinho je fenomen. Spremenil je naše mišljenje. Na igrišču smo trpeli, a na koncu osvojili naslov, ki je za vse naše navijače. Zahvaljujemo se jim za podporo in mislim, da smo se jim oddolžili z osvojenim naslovom," je bil tudi kapetan Iker Casillas, ki je nekajkrat pokazal, zakaj ga imajo mnogi za najboljšega vratarja na zemeljski obli, navdušen nad Mourinhom. Izstopal pa ni niti desni bočni igralec Sergio Ramos: "Mourinho je kapetan našega moštva in sledili mu bomo do smrti."

Veliko slabše volje so bili seveda nogometaši Barcelone. "To je šport. Verjeli smo vase, v svoj način igre, a oni so se nam postavili po robu in vzeli naslov. Čestitamo jim. Po tekmi smo se v slačilnici dogovorili, da moramo nadaljevati z dobrimi igrami," je dejal razočarani Xavi in dodal: "Bolj je pomembno tisto, kar sledi – prvenstvo in Liga prvakov."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.