Šport > Nogomet
14 ogledov

Pastore za rekordni znesek v PSG

Javier Pastore EPA
Argentinec Javier Pastore ne zapušča "Palermovićev", da bi odšel v Chelsea, ampak je podpisal za Paris St. Germain. Slednji z novimi katarskimi lastniki poskušajo postati nova nogometna sila, saj so letos za okrepitve zapravili že 77,5 milijona evrov.

Francoski nogometni prvoligaš Paris St. Germain z denarjem novih, katarskih lastnikov še naprej pridno nakupuje igralce za novo sezono. Po Nicolasu Douchezu, Kevinu Gameiru, Milanu Biševcu, Blaisu Matuidiju, Jeremyju Menezu, Mohamedu Sissokoju in Salvatoreju Siriguju so se Parižani s Palermom dogovorili še za prestop Argentinca Javierja Pastoreja. Dan prej je predsednik sicilijanskega kluba Maurizio Zamparini zavrnil govorice, da se pogajajo s PSG-jem, in dejal, da so v stiku z londonskih Chelseajem.


Dosedanji soigralec Josipa Iličića, Armina Bačinovića, Jasmina Kurtića in Siniše Andjelkovića bo Parižane stal 43 milijonov evrov, kar je rekordna vsota za prestop nogometaša v katerega izmed francoskih klubov. Dosedanji najvišji transfer je bil prav tako v rokah PSG-ja, leta 2000 je za 33,5 milijona evrov od madridskega Reala kupil Nicolasa Anelkaja.

Dvaindvajsetletni argentinski reprezentant, ki je v minuli sezoni za Palermo v Serie A zabil 11 golov na 35 tekmah, bo v prihodnjih dneh podpisal petletno pogodbo, po kateri bo njegova letna plača znašala približno štiri milijone evrov.


Parižani so tako v poletnem prestopnem roku zapravili že 84 milijonov evrov, kar je prav tako francoski rekord. Lyon je poleti leta 2009 za štiri igralce odštel 77,5 milijona evrov.

Komentarjev 1
  • Manager 18:32 30.julij 2011.

    Ce je kak športni navdušenec, ki bi želel voditi svojo hokejsko oz. nogometno ekipo naj klikne na spodnji link. Zaenkrat sta na voljo hokej in nogomet, je pa v prihodnosti nacrtovanih še vec športov (rokomet, košarka, formula1, ipd).Odlicna ...prikaži več igra, ki ti omogoca druženje z vrstniki z vsega sveta, grajenje športnih objektov, dvorane, trgovanja z igralci, lahko se zanašate tudi na lastno šolo... in še mnogo vec! Pridruži se tudi ti.http://www.powerplaymanager.com/r788