Šport > Nogomet
8 ogledov

Če Inter proda Sneijderja, gre po Téveza

Robben in Sneijder EPA
Na poletni nogometni tržnici je v zadnjih dneh nekoliko bolj mirno, je pa po dobrih dveh tednih spet v središču pozornosti Wesley Sneijder. Nekaj ovir za prestop v Manchester United še vedno je. Ko oziroma če pa ga Inter proda, bo poslal ponudbo za Carlosa Téveza.

Pred 14 dnevi se je veliko pisalo o prestopu Wesleyja Sneijderja iz Interja v Manchester United. Nato pa je vse kar nekoliko potihnilo. Moštvo iz Serie A je še naprej pripravljeno prodati nizozemskega reprezentanta, a za kar 40 milijonov evrov. Višina odškodnine naj ne bi bila glavna ovira za Premierligaša, temveč igralčeve zahteve. Sneijder zahteva 229 tisoč evrov tedenske plače, Manchester pa je pripravljen na 195 tisočakov. Edina rešitev bi bila, da razliko doda Sneijderjev osebni pokrovitelj Nike.


Inter želi iztržiti čim več, saj bo takoj, ko ga proda, poslal ponudbo Manchester Cityju za Argentinca Carlosa Téveza. Najbogatejši nogometni klub na svetu zahteva 52 milijonov evrov oziroma je pripravljen spustiti nekje do 46 milijonov. Pred dnevi je padel v vodo dogovor za prestop Téveza v brazilski Corithians za 44 milijonov evrov.

Man City bo morda pripravljen ceno za Téveza nekoliko spustiti, potem ko je novega napadalca dobil v še enem Argentincu Sergiu Agüeru. Uradna potrditev, da je dosedanji član Atletica Madrida dejansko njihov član, je prišla v četrtek popoldne, ko je podpisal petletno pogodbo. Nosil bo dres s število 16 in morda debitiral že ta konec tedna. Odškodnina zanj naj bi bila 45 milijonov evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.