Šport > Nogomet
16 ogledov

Rooney: "Liverpool bo resen izzivalec"

wayne rooney manchester united 2011 EPA
"Mislim, da bodo letos resen izzivalec. Podpisali so nekaj res dobrih igralcev. Pod trenerjem Dalglishem se bodo gotovo trudili bolj kot kadarkoli doslej. V mislih bodo imeli, da lahko osvojijo prvenstvo," o Liverpoolu tri tedne pred novo sezono pove Wayne Rooney.

Do začetka nove sezone Premier League je še nekaj tednov (prve tekme bodo 13. avgusta), moštva iščejo zadnje okrepitve in igrajo prve pripravljalne tekme. Naslov bo branil Manchester United, ki je spomladi z 19. krono Liverpoolu prevzel rekord najuspešnejšega moštva v Angliji. A prav Liverpool bo letos najbolj nevaren Unitedu. Vsaj tako meni Wayne Rooney.

Januarja so se Reds okrepili z Andyjem Carrollom in Luisom Suarezom, ki v teh dneh blesti na Copi Americi. Novi trener Kenny Dalglish pa je zdaj v klub pripeljal še trojico, sicer nekoliko manj zvezdniško, a zato nič manj kvalitetno – Stewarta Downinga, Jordana Hendersona in Charlieja Adama. "Mislim, da bodo letos resen izzivalec. Podpisali so nekaj res dobrih igralcev, britanskih igralcev. Pod trenerjem Dalglishem se bodo gotovo trudili bolj kot kadarkoli doslej. V mislih bodo imeli, da lahko osvojijo prvenstvo," razlaga Rooney.


25-letni napadalec Manchester Uniteda pa opozarja tudi na mestnega rivala Manchester City, ki je spomladi po 35 letih osvojil svojo prvo lovoriko (pokal FA). "Imajo zelo veliko zelo dobrih igralcev in so že v zadnjem delu lanske sezone pritisnili." Nevarna jim bosta vsaj še dva kluba. "Glavni izzivalci bodo Chelsea, Arsenal, Liverpool in City. Eden od njih bo pritisnil na nas, ko bomo poskušali ubraniti naslov prvaka," o tekmecih še pove Rooney.

A okrepil se je tudi United (Phil Jones, Ashley Young in vratar David De Gea) in tako bodo sezono gotovo začeli kot glavni favoriti. "To poletje je bilo res kar nekaj sprememb v naši slačilnici. Kar naenkrat smo postali bolj mlada ekipa. Trener je pripeljal igralce, ki še niso osvojili lovorik in bodo zato še toliko bolj lačni zmag in pokalov." Rooney se še posebej veseli Younga, saj pričakuje, da bodo Asheve natančne podaje čim večkrat našle prav njega.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.