Šport > Nogomet
19 ogledov

Najdražje Fergusonovo tveganje?

Phil Jones 2011
1/12
Reuters
Manchester United je v svoje vrste za naslednjih pet sezon pripeljal najstnika iz Blackburn Roversov, Phila Jonesa. Za člana angleške reprezentance do 21 let so odšteli kar 20 milijonov evrov. Najdražje tveganje Alexa Fergusona?

"Igralec je prejšnji teden prestal zdravniški pregled in je pristal v petletno pogodbo. Pogodba bo podpisana, ko se vrne z reprezentančne akcije," je Manchester United zapisal v sporočilu za javnost. Gre pa za dogovor z 19-letnim branilcem Philom Jonesom. 19-letni dosedanji član Blackburn Roversov je trenutno na evropskem prvenstvu do 21 let. Fant prihaja iz mladinske selekcije Blackburna, za člansko ekipo pa je doslej odigral le 35 tekem. Bil naj bi naložba sira Alexa Fergusona za prihodnost, saj igra na istem položaju kot Nemanja Vidić in Rio Ferdinand, dva standardna člana prve enajsterice rdečih vragov. "Čeprav mi ga radi zadržali v svoji ekipi, pa se je Phil odločil, da sledi svojemu srcu. Skušali smo ga prepričati, da ostane," pa so zapisali na spletni strani Roversov.

Zanimivo, da se v zadnjem času najuspešnejši angleški klubi vse bolj nagibajo k odštevanju velikih denarcev za mlade in perspektivne angleške talente. Liverpool je denimo pozimi podpisal z Andyjem Carrollom za kar 40 milijonov evrov, nazadje pa za pol manj z Jordanom Hendersonom, tudi Arsenal je prvo letošnjo okrepitev poiskal med angleškimi najstniki v Carlu Jenkinsonu (naslednja pa naj bi vendarle bil tujec, in sicer se dogovarjajo za prestop Lilleovega Gervinha). Če Arsene Wenger z mladeniči v zadnjih letih ni veliko dosegel, pa je imel Alex Ferguson pri izbiri mladih okrepitev veliko sreče, če izpostavimo le Javierja Hernandeza, Wayna Rooneyja, Andersona

V galeriji preverite, koliko so stali in koliko tekem so odigrali za člansko ekipo (svojega prejšnjega kluba), nekateri mladeniči, ki so v zadnjih letih podpisali za Man United. Za primerjavo dodajamo še najdražje Fergusonove nakupe.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.