Šport > Nogomet
21 ogledov

Mancini upa na tisoč in več golov Agüera

Roberto Mancini Žurnal24 main
"Upam, da bo Agüero zabil toliko golov kot Romario," je novinarjem kost vrgel trener Manchester Cityja Roberto Mancini, ki načrtuje nove okrepitve. Argentinski napadalec pa želi pokale že v prvi sezoni.

Najnovejša razkošna okrepitev Manchester Cityja Sergio Agüero, za katerega so sinje modri izpljunili 40 milijonov evrov, je napovedal, da si z novim klubom lovorik želi že v prvi sezoni. "Prišel sem v veliko moštvo z velikimi igralci, eno največjih v Angliji, zato sem srečen. Vedno igram za naslove, veliko jih imamo možnost osvojiti. Upam, da bo trofejno že prvo leto," je napovedal zet Diega Maradone in dodal, da se hitro prilagaja na novo okolje.

"Sergio je mlad napadalec, kakršnega smo potrebovali. Vendar če želimo iti ob boku ostalim moštvom v angleškem prvenstvu in Ligi prvakov, potrebujemo nove okrepitve. Klub dela v tej smeri," nadaljnje podpise na pogodbah napoveduje trener Roberto Mancini, ki si želi vezista in bočnega igralca. Za konec pa se je Italijan znova vrnil k Agüeru. Pričakuje namreč, da bo igral v podobnem slogu kot nekdanji brazilski as Romario, ki je v karieri dosegel več kot tisoč golov: "Upam, da bo dosegel toliko golov kot Romario."

Klinsmann selektor ZDA

Jürgen Klinsmann, nekdanji legendarni nemški nogometaš, je postal novi selektor reprezentance ZDA in je na tem mestu nasledil Boba Bradleyja, ki so ga odpustili dan prej. Američane bo prvič vodil 10. avgusta v dvoboju z Mehiko v Philadelphii.

Klinsmann, od leta 1998 živi v Kaliforniji, je z reprezentanco nekdanje Zahodne Nemčije leta 1990 osvojil naslov svetovnega prvaka in z Nemčijo leta 1996 naslov evropskega prvaka. V izjemni karieri je med letoma 1987-1998 za Nemčijo zbral 108 nastopov in je drugi na večni lestvici ter dosegel 47 golov in je s tem tretji v nemški zgodovini.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.