Šport > Nogomet
30 ogledov

Conca bo tretji najbolje plačani igralec

dario conca fluminense EPA
Gael Clichy se je Arsenala preselil k tekmecu v Premier League, Manchester Cityju. A zgodba dneva na nogometni tržnici je prestop malo znanega Daria Conce iz Fluminenseja na Kitajsko, kjer bo zaslužil neverjetnih 800 tisoč evrov na mesec.

Argentinec Dario Conca, nogometaš leta 2010 v Braziliji, se je poslovil od Fluminenseja, s katerim je lani osvojil brazilsko prvenstvo, in podpisal s kitajsko ekipo Guangzhou Evergrande. 28-letnik ni želel izdati vrednosti prestopa in svoje pogodbe, a pravijo, da bo za 30-mesečno igranje zaslužil 26,5 milijona evrov (okoli 800 tisoč evrov mesečno). Tako bi postal eden najbolje plačanih nogometašev na svetu. Trenutno na mesec več zaslužita le Lionel Messi in Cristiano Ronaldo. Predtem se je Guangzhou Evergrande okrepil z nogometašem Partizana, Cleom.

"Navdušen sem in zelo vesel, da sem dobil tako velikodušno ponudbo," je dejal Conca, ki je v treh sezonah in pol pri Fluminenseju na 210 tekmah zabil 40 golov. Zanimivo, da ni nikoli zaigral za argentinsko reprezentanco, niti ga v svoje vrste ni vabil kakšen od evropskih klubov. Nogomet je začel igrati v Tigreju, nato pa je bil sedem let član River Plateja, a pogosto posojen v manjše klube. Za Fluminense je to velik udarec, saj so novo sezono že tako ali tako zečeli zelo povprečno s štirimi zmagami in tremi porazi, obenem pa so v pokalu Libertadores izpadli že v prvem delu tekmovanja.


Clichy se seli v Manchester City

Gael Clichy je z Manchestrom Cityjem podpisal štiriletno pogodbo, vredno okoli sedem milijonov funtov, ocenjujejo otoški mediji. Francoz je pri topničarjih preživel skoraj osem let, zdaj pa so ga bili ti prisiljeni prodati, saj bi Clichyju, ki bo konec julija dopolnil 26 let, čez leto dni potekla pogodba in bi lahko kariero po koncu sezone nadaljeval kot prosti igralec. Tako se bodo zdaj v Manchestru spet sešli nekdanji soigralci pri Arsenalu; Clichy, Patrick Vieira in Kolo Toure.

Salihamidžić v Wolfsburg

Dosedanji igralec torinskega Juventusa in nekdanji član nogometne reprezentance Bosne in Hercegovine, Hasan Salihamidžić, je podpisal enoletno pogodbo z Wolfsburgom. V Wolfsburgu bo Salihamidžićev trener vnovič Felix Magath, s katerim sta z Bayernom leta 2005 in 2006 osvojila nemški naslov. "Zadovoljen sem, da se nam je pridružil Salihamidžić. Gre za igralca, ki je v dolgi in plodni karieri dokazal, da lahko da svoj maksimum na različnih igralskih položajih," je ob podpisu povedal Magath. Vse bolj pogoste pa so tudi govorice, da bo Wolfsburg okrepil tudi vratar Werderja Tim Wiese. "Če bo prišla ponudba, se o njej lahko pogovarjamo," pravi 29-Wiese. A vratar ostaja zadržan, saj prav tako pravi, da je pripravljen predčasno podaljšati tudi pogodbo z Werderjem, ki se bo iztekla po prihodnji sezoni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.