Šport > Nogomet
17 ogledov

Razprodaja Arsenala, a prihaja Gervinho

Samir Nasri Reuters
Samir Nasri, ki ima snubca iz Manchestra, Gael Clichy in Cesc Fabregas so tik pred odhodom iz Arsenala. A topničarji bodo zasluženo hitro porabili. Pred vrati je že Gervinho.

Manchester United je tudi uradno krenil v bitko za Francoza Samirja Nasrija. Arsenalu bodo zanj ponudili 22 milijonov evrov. A ni edini! Omenjalo se je tudi Barcelono, zdaj pa Nasrija želi še Manchester City. Ker očitno ne bodo dobili Čilenca Alexisa Sancheza, bodo pač skušali zvabiti Nasrija. Pred tem pa bo trener Roberto Mancini na stadion City of Manchester očitno zvabil še enega člana Arsenala, Gaela Clichyja. Za slednjega topničarjem ponujajo 7,7 milijona evrov.

Trener Arsenala Arsene Wenger bi Nasrija rad zadržal. Tako so mu ponudili novo petletno pogodbo za sto tisoč evrov mesečne plače. A to naj ga ne bi premamilo. Ne le, da si mladi Francoz želi v Manchester United, slednji mu obljubljajo 122 tisoč evrov mesečne plače, poleg tega pa so za odškodnino svojo osnovno ponudbo pripravljeni dvigniti do 27 milijonov evrov. Da ima Manchester City še več denarja, ni treba posebej izpostavljati, saj naj bi ta Nasriju ponudil 200 tisočakov mesečne plače.


Kakorkoli že: pred Arsenalom je eno najbolj burnih poletij v zadnjem desetletju. Če Nasri, Clichy in Cesc Fabregas res odidejo (in očito bodo), bodo izgubili tri ključne igralce zadnjih treh sezon, a obenem zaslužili okoli 70 milijonov evrov, s katerimi bodo tudi sami lahko naslednji mesec pridno kupovali. Prvi odmeven nakup bo dosedanji napadalec Lilla Gervinho. "Izbral sem Arsenal, saj so mlada ekipa, s katero se bom hitro ujel. Tam se bom najbolje razvil," je dejal 24-letni Gervinho in razkril, da je potrebnih le še nekaj malenkosti za njegov prestop. "V Arsenal grem, da bom igral. Dajal bom gole in veliko igral. V Arsenal grem zmagovat." Reprezentant Slonokoščene obale je na 75 tekmah za Lille v treh sezonah zabil 31 golov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.