Šport > Nogomet
15 ogledov

3 tekme, 8 golov: 16-letni Coulibaly

Souleymane Coulibaly u 17 slonokoščena Žurnal24 main
Svetovno nogometno prvenstvo do 17 let je na sceno postavilo Souleymana Coulibalyja. Komaj 16-letni fant iz Slonokoščene obale je na prvih treh tekmah prvenstva zabil rekordnih osem golov. Primerjajo ga z Didierjem Drogbajem, njegovim idolom.

Souleymane Coulibaly je SP do 17 let, ki poteka v Mehiki, začel z golom proti Avstraliji, a njegova reprezentanca je izgubila z 1:2. Eksplodiral je na drugi tekmi, ko je za zmago Slonokoščene obale s 4:2 nad Dansko zabil vse štiri gole. Za preboj v drugi del tekmovanja pa je hat-trick dosegel proti Braziliji (bilo je 3:3, dovolj, da so se uvrstili naprej). Osem golom v prvem delu prvenstva do 17 let je nov rekord tega tekmovanja. V nadaljevanju turnirja Slonokoščeno obalo čaka Francija (v četrtek v osmini finala).

Coulibaly, ki je član mladinske vrste italijanske Siene, se je reprezentanci pridružil vsega dva meseca pred začetkom prvenstva v Mehiki. "Prihajam iz revne družine kot večina od nas. Igranje na U17 je priložnost, da se pokažem svetu, sicer bom poniknil in se vrnil v revščino. Odigral sem nekaj res dobrih tekem. Nisem vedel, da sem lahko tako nevaren, a moja prihodnost ostaja negotova," pove Souleymane, ki so ga že poimenovali novi Drogba in mali Drogba. "Drogba je že od nekdaj moj idol. Nisem tako visok kot on, a trdo treniram, da bi dosegel vsaj tretjino tega, kar je dosegel on."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.