Šport > Nogomet
17 ogledov

Bayern zlahka, dva gola Novakovića

Bayern, Schweinsteiger
1/6
EPA
Bayern je v 1. kolu nemškega pokala preskočil drugoligaša Braunschweing s 3:0. Wolfsburg je tekmovanje končal v prvem kolu, a ni bil edini, ki so si je privoščil blamažo - izgubila sta še Bayer in Werder. Köln je zanesljivo zmagal (3:0), dva gola pa je dal Milivoje Novaković.

Medtem ko moštva iz angleške Premier League, italijanske Serie A, francoske Ligue 1 in španske Primere še igrajo pripravljalne tekme, pa so v nemški Bundesligi že začeli zares.
Ta konec tedna namreč igrajo tekme prvega kola pokala DFB.


Nogometaši Bayerna so z gladkih 3:0 odpravili novega drugoligaša Braunschweing. Strelci so bili Mario Gomez ter Bastian Schweinsteiger z 11-metrovke in Thomas Müller.

Četrtoligaš RasenBallsport Leipzig je s 3:2 izločil Wolfsburg, lani 15. uvrščeno ekipo prve lige, leta 2009 pa nemške prvake. Usodo ekipe trenerja Felixa Magatha je s hat-trickom zapečatil Daniel Frahn. Trener Magath je bil po porazu rdeč od besa. "To bo imelo posledice." Jasno je, da nujno potrebujejo okrepitve. Magath si želi Miralema Pjanića (Lyon), Nika Kranjčarja (Tottenham), Lincolna (Schalke), kot kaže, pa bo dobil le Marka Marina (Werder). Prvo kolo Bundeslige se sicer začne že naslednji konec tedna, ko Wolfsburg igra s Kölnom.

Wolfsburg pa ni bil edini, ki si je privoščil blamažo. Lani drugouvrščena ekipa prve Bundeslige Bayer iz Leverkusna je vodila že s 3:0, nakar ga je drugoligaš Dynamo iz Dresdna izločil s 4:3. Tretjeligaš Heidenheim pa je z 2:1 šokiral Werder Bremen. Kako se premaguje nižjeligaše, sta dokazala drugoligaš Paderborn, ki je z 10:0 premagal petoligaša Rot-Weiss Ahlen, ter Schalke, ki je z 11:1 odpravil amaterski klub Teningen. Klaas Jan Huntelaar je zabil štirikrat, Raul, Lewis Holtby in Mario Gavranović pa po enkrat.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.