Šport > Nogomet
14 ogledov

Manchester ponižal ameriške zvezde

Rooney in Beckham
1/9
Reuters
Najboljši nogometaši ameriške nogometne lige MLS so bili nemočni proti zvezdnikom Manchester Uniteda. All-Star ekipa lige MLS je v Los Angelesu klonila s 4:0. V nedeljo v Washingtonu sledi poslastica, tekma med rdečimi vragi in Barcelono.

Manchester United še naprej nadaljuje z dominantnimi predstavami v ZDA, kjer se pripravlja na novo sezono. Tokrat so se jim v Red Bulls Areni v Los Angelesu po robu postavili najboljši nogometaši iz ameriške profesionalne nogometne lige MLS.

Angleški prvaki so "ameriškim nogometašem" pripravili nogometno lekcijo in jih porazili s 4:0, za rdeče vrage pa so bili uspešni Anderson, Dimitar Berbatov, Ji Sung Park in Danny Welbeck. Za najboljšega igralca srečanja je bil izbran Korejec Park.

Med ameriškimi zvezdniki je bil tudi nekdanji kapetan angleške reprezentance in Manchester Uniteda David Beckham, ki je po bolečem porazu priznal: "Ko igraš proti moštvu, kot je Manchester United, veš, da bo težko. Vseeno poraz ni sramoten. Igrali smo proti eni najboljših ekip na svetu."

Nogometaši, zbrani pod imenom MLS All-Star, so imeli svoje priložnosti, ki pa jih niso izkoristili. "Če bi izkoristili vsaj eno priložnost, bi se morda tekma obrnila drugače," je dodal Beckham, ki si želi podaljšati sodelovanje s svojim delodajalcem LA Galaxy.

Wayne Rooney in Berbatov sta v 20. minuti začela akcijo, ki jo je s prvim zadetkom s strelom s 16 metrov po tleh v desni vratarjev kot realiziral Anderson. Tik pred koncem prvega dela tekme je Park v kazenskem prostoru preigral branilca Seana Franlina in z levico s strani žogo mojstrsko poslal za hrbet vratarja Farydija Mondragóna.

Trener All-Stars ekipe Hans Backe je v drugem delu povsem spremenili postavo, že v sedmi minuti nadaljevanja pa so gostitelji prejeli že tretji gol. Berbatov, ki je prejel natančno globinsko podajo Rooneyja proti kazenskemu prostoru, se je najprej otresel brailca, nato poskušal z lobom vratarja, ki je stekel iz gola, zadel prečko, a je odbito žogo v drugem poskusu le spravil v mrežo za 3:0.

Zadnji, četrti gol, je dosegel rezervist Welbeck, ki je meril z roba kazenskega prostora, a je žoga po dotiku branilca Geoffa Camerona spremenila smer in presenetila domačega vratarja.

Bolj kot Backe s klopi je tekmo na igrišču vodil kapetan domače ekipe Beckham, ki je odigral vseh 90 minut, trener pa je o njem po tekmi govoril le pohvalno. "Bil je odličen," je rekel Backe, ki je Beckhama presenetil s kapetanskim trakom. Anglež je po tekmi dejal, da je mislil, da si bo trak prislužil Thierry Henry. "Mislim, da bi moral trak nositi Thierry. Menim celo, da mi ga je podtaknil v slačilnici, a tega noče priznati," je v šali dejal Beckham.

Manchester je imel veliko podporo s tribun, a je bilo veliko navijačev razočaranih, ker na delu ni videlo mehiškega zvezdnika Javierja Hernandeza - Chicharita, ki je zbolel in je moral ostati v hotelu. Noč je moral preživeti celo v bolnišnici, kdaj se bo vrnil na treninge, pa še ni znano.

Vsi pa že nestrpno pričakujejo ponovitev finala zadnje sezone Lige prvakov. Manchester United se bo v soboto v Washingtonu spet pomeril z Barcelono.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.