Šport > Nogomet
17 ogledov

Falcao podaljšal. Odhod: 45 milijonov

Falcao gol zadetek proslavljanje slavje proslava veselje Reuters
Zadnje novice s poletne tržnice: Inter Milan in Manchester United sta se dogovorila za prestop Wesleyja Sneijderja, Radamel Falcao je podaljšal s Portom, za Luko Modrića bo Chelsea zdaj ponudil 34 milijonov evrov, Bayern München je okrepil Jerome Boateng.

Inter pristal v prodajo Sneijderja

Manchester United in Inter Milan sta se dogovorila za prestop Nizozemca Wesleyja Sneijderja na Old Trafford. Odškodnina znaša 40 milijonov evrov. Se mora pa Manchester zdaj še dogovoriti z igralcem o plači. Sneijder, ki ne želi v teater sanj, vztraja pri tedenski plači 227 tisoč evrov, United pa ni pripravljen plačati več kot 193 tisočakov tedensko. Premierligaš računa na kompromis.

Falcao podaljšal s Portom

Kolumbijec Radamel Falcao, ki si ga tako zelo želi Chelsea, je podaljšal pogodbo s Portom in to do leta 2015. Še več: poslej njegova izstopna klavzula znaša 45 milijonov evrov. Doslej je imel pogodbo do leta 2013 in z izstopno klavzulo 30 milijonov. 25-letnik je dal v minuli sezoni 38 golov (portugalska liga, pokal in Evropska liga). S 17 zadetki je rekorder Evropske lige. V Porto je prišel leta 2009 iz River Plateja, za katerega je na 85 tekmah dal nevarjetnih 73 golov.

Zdaj za Modrića 34 milijonov

Hrvaški reprezentant Luka Modrić je od Tottenhama uradno zaprosil, da mu dovoli oditi. Ti že nekaj tednov vztrajno zavračajo ponudbe mestnega rivala Chelseaja, a naj bi zdaj vendarle popustili – zaradi igralčeve želje in zaradi nove mamljive ponudbe Romana Abramoviča, ki naj bi znašala 34 milijonov evrov (pred tem so pri Tottenhamu odbili ponudbo za 28 milijonov evrov). Modri za Hrvata pripravljajo 148 tisočakov tedenske plače, kar je 51 tisočakov več, kot zasluži zdaj.


Downing v Liverpool, Boateng v Bayern

Liverpool se je z Aston Villo dogovoril za prestop Stewarta Downinga in to za kar 23 milijonov evrov. Medtem se je Bayern München okrepil z nemškim reprezentančnim branilcem Jeromom Boatengom, ki je bil doslej član Manchester Cityja. Dogovorili so se za štiriletno sodelovanje, finančnih podrobnosti prestopa iz angleškega kluba pa niso razkrili.

Leonardo vendarle v PSG

Nekdanji trener Interja Leonardo je vendarle dobil službo v Paris St. Germainu. V ekipi, ki si jo lastijo Katarci, bo športni direktor. "Pariz je edina velika evropska prestolnica, ki nima konkurenčne ekipe, a ima potencial," pravi Brazilec, ki želi to spremeniti.

Komentarjev 1
  • cikos10 15:53 14.julij 2011.

    ma kakšne mesečne plače, ti ljudje zaslužijo tolko na teden!!!!!!!!