Šport > Nogomet
43 ogledov

"Villas-Boas se je bal duha Mourinha"

Andre Villas-Boas Villas Boas Hulk trening priprave EPA
"Villas-Boas se je bal duha Joséja Mourinha. Imel je kompleks," pravi predsednik Porta. Zato naj bi Andre Villas-Boas odšel v Chelsea. Medtem so v baskovskem Bilbau številni navijači Athletica z ovacijami pozdravili novega trenerja Marcela Bielso.

Osvojil je portugalsko ligo in to brez poraza, dvignil je pokal za zmagovalca Evropske lige, a vseeno zapustil Porto. Trener Andre Villas-Boas. Podpisal je za Chelsea. Zakaj se je odločil tako? Predsednik Porta Pinto da Costa ima prav posebno razlago – kompleks Mourinha. "Villas-Boas se je bal duha Joséja Mourinha. Imel je kompleks. Vedno je mislil na Mourinha. Mourinho je s Portom osvojil pokal Uefa in Ligo prvakov. Villas-Boas ni želel ostati, saj se je bal, da njemu ne bi uspelo osvojiti obojega."

Še več: bal se je tudi soočenja z Barcelono na evropskem superpokalu. "V nekem pogovoru sem ga vprašal, ali se boji, da nam bo Barcelona dala tri ali štiri gole. Odgovoril mi je: 'Če dobimo tri ali štiri gole in mi še ne uspe v Ligi prvakov, me ne bo nihče več želel'. No, jaz se spomnim, da je Mourinhu Barcelona dala pet golov, pa je vseeno ostal najboljši trener na svetu." Villas-Boas je bil pomočnik Mourinha pri Portu, Chelseaju in Interju, nakar je leta 2009 začel delati kot glavni trener.

El Loca pozdravili z ovacijami

Marcelo Bielsa je na igrišču Lezama vodil prvi trening. Na klopi svojega novega kluba Athletic Bilbaa je zamenjal Joaquina Caparrosa. Bielsa, ki se ga je v nogometni javnosti prijel vzdevek El Loco (Norec), je sprejel trenersko mesto v Bilbau, potem ko je zavrnil ponudbo Interja. 55-letni Argentinec je bil imenovan za novega trenerja, takoj ko je na klubskih predsedniških volitvah Jose Urrutio premagal dosedanjega predsednika Fernanda Macaua.

marcelo bielsa athletic bilbao | Avtor: EPA EPA
Bielsa je nazadnje vodil Čile, bil pa je tudi selektor Argentine. V španski La ligi je že delal, in sicer leta 1998, ko se je na klopi Espanyola obdržal le šest tednov. Athletic Bilbao je prejšnjo sezono v španskem prvenstvu zasedel šesto mesto in si zagotovil mesto v evropski ligi. Nogometno moštvo iz Bilbaa sicer velja za kalilnico domačih, baskovskih nogometašev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.