Šport > Nogomet
40 ogledov

Triglav pokoril veliki Wolfsburg!

Triglav - Wolfsburg
1/23
Nik Rovan
Kranjski Triglav je odigral prijateljsko tekmo z nemškim prvakom iz leta 2009 Wolfsburgom. Kranjčani so pripravili senzacijo in slavili z zadetkom kapetana Dejana Burgarja iz 23. minute. Varovanci Felixa Magatha, ki so na pripravah v Avstriji, so v Kranj prispeli tudi z zvezdniki kova Hasan Salihamidžić in Mario Mandžukić – oba omenjena sta bila v prvi enajsterici –, a niso bili kos trmastim Gorenjcem.

"Mladi fantje so videli, da lahko igrajo proti vsem, če je pristop pravi. Nasprotniki niso z drugega planeta, res pa je, da se vse odvija na višji ravni. Drži, da so bolje nadzorovali žogo, ampak to lahko nadoknadiš s hotenjem. Zaradi takšne zmage bodo lahko bolj samozavestno odšli v prvenstvo," je večplastne koristi zmage nad Wolfsburgom za zurnal24.si opisal sekretar Triglava Gorazd Kužnik.

Magath iskal opravičila

"Na tiskovni konferenci je Felix Magath dejal, da so sredi priprav in da imajo težke noge, iskal je opravičila. Ker če je res takšna razlika med nemško in našo ligo … Lahko da nas niso vzeli tako, kot je treba, ampak to nas ne zanima. Mi smo svoje pokazali. Tudi Sloveniji smo dokazali, da se da igrati. Upam, da bodo tudi ostali dojeli, da ni vse v denarju, ampak pristopu," je nadaljeval Kužnik, ki upa, da bodo pokrovitelji v Triglavu – ta velja za klub z enim najnižjih proračunov v Prvi ligi – v gorenjskem klubu prepoznali pravi produkt.

Še potek tekme

"V začetnih minutah smo se jih malo ustrašili, oni so iz kota zadeli prečko z glavo. Nato smo se osvobodili pritiska, po globinski žogi je Anže Košnik prodrl v kazenski prostor, zavrnil žogo, Dejan Burgar pa je zadel v dolgi kot. V drugem polčasu smo oboji menjali. Imeli smo še dve, tri priložnosti. Fantje so odigrali fenomenalno," je sklenil Gorazd Kužnik.

Prijateljska tekma:

Triglav Gorenjska : Wolfsburg 1:0 (1:0)
Burgar (23)

Komentarjev 2
  • sp33dy 02:13 21.julij 2011.

    1200

  • kmetek 21:50 20.julij 2011.

    KVOTA 7 !!!!!!!!!!!!!!!!!!! KOK JE BILO FOLKA?