Šport > Nogomet
54 ogledov

Bivši realovec prihaja v Triglav

Triglav Gorenjska Interblock Žurnal24 main
V Kranju snujejo zanimivo nogometno zgodbo, saj so na preizkušnjo povabili 24-letnega španskega napadalca, trenutno člana enega od tamkajšnjih tretjeligašev, ki je nekoč nosil majico kraljevega kluba. Španec, ki nogometne veščine najbolje obvlada z levo nogo, v Kranj prihaja sredi julija.

"Dejal nam je, da je kot otrok nastopal v mlajših kategorijah Reala," nam je zaupal direktor Triglava - ta je znova postal prvoligaš - v odstopu Miran Šubic, a zaradi različnih nogometnih nepridipravov zase zadržal ime in klub 24-letnega španskega napadalca: "Igral je za klub v tretji španski ligi, ni bil 26. igralec, ampak standardni, to smo preverili. V Slovenijo prihaja na izpopolnjevanje, ki ni povezano z nogometom." Šubic je dodal še, da gre za intelektualca in da so Kranjčani priložnost zgrabili, ker bo imel levonogi nogometaš urejene pogoje za bivanje in je seveda državljan Evropske unije. Če bo 190 centimetrov visoki mladenič zaigral v prvi ligi, bo postal prvi Španec v njej in tudi v Triglavu.

"Od Slonokoščene obale do Ukrajine"

Vseeno v Kranju klubske usode jasno ne nalagajo na njegova pleča. "Želi igrati pri nas, a to še ne pomeni, da bomo mi ustrezali njemu in on nam. Ne bomo rekli, da iz Španije prihaja čudež. Z njim ne bo vse rešeno. Verjamemo v lastne igralce. Če pa nam on kaj doda … Glede na to, kakšen klub smo po vsebini, takšne možnosti ne zavržemo," je o Špančevi preizkušnji pojasnil Šubic in zatrdil, da Triglav igralcev po internetu sicer ne kupuje, čeprav je njegov elektronski nabiralnik napolnjen s ponudbami za nogometaše "od Slonokoščene obale do Ukrajine".

Iz Triglava v Italijo

V spomladanskem delu sezone se je v majici Triglava izkazal jeseniški nogometaš Ajdin Redžić in njegov trud je bil nagrajen s prestopom v italijanskega tretjeligaša Reggino. "Prepričani smo, da je vsak evro, ki ga bo zaslužil v tujini, pri nas krvavo zaslužil. Garal je na treningih, dal šest golov, na Jesenicah izgubil službo. Od njega nismo nikdar želeli, da sodelujemo v transferjih. Iskreno privoščimo športnim prijateljem z Jesenic, da so, upam, za fanta dobili odškodnino. Pri nas je bil namreč na posoji," je sklenil Miran Šubic.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice