Šport > Nogomet
22 ogledov

Čeprav sedmi, mora Triglav v drugo ligo

Ker niso dobili licence, se očitno Kranjčani po letu dni vračajo v 2. SNL. (Foto Žurnal24 main
Čeprav je kranjski Triglav sezono v prvi ligi končal na sedmem mestu, pa je NZS zdaj odločena, da mora v 2. SNL, potem ko ni dobil ustrezne licence za prvo ligo. Tako kvalifikacij za 1. SNL ne bo.

"Od desetih klubov, ki so zaprosili za licenco za 1. SNL v tekmovalni sezoni 2011/2012, je licenco pridobilo osem klubov. To so NK Maribor Branik, NK Domžale, FC Koper, NK Olimpija Ljubljana, ND Gorica, NK Rudar Velenje, NK Celje in na drugi stopnji tudi ND Lendava," sporočajo z Nogometne zveze Slovenije (NZS). "NK Primorje je ostal brez licence za nastopanje v tekmovanjih pod okriljem NZS. ND Triglav 2000 je pridobil licenco za nastopanje v 2. SNL, ni pa dobil licence za 1.SNL." Torej kranjski Triglav kljub sedmemu mestu v sezoni 2010/2011, končani v nedeljo, za zdaj nima pravice za nastopanje med prvoligaši v naslednjem prvenstvu.

Odbor za nujne zadeve je tako na korespondenčni seji sprejel sklep, da se kvalifikacije za popolnjevanje prve lige ne bodo odigrale. Sklepi za tekmovanja v organizaciji NZS v članski kategoriji določajo, da v primeru popolnjevanja prve lige po končanem prvenstvu zadnjeuvrščena ekipa neposredno izpade v drugo ligo, devetouvrščena ekipa pa igra dve kvalifikacijski tekmi z drugouvrščeno ekipo druge lige. "Na podlagi končnih rezultatov v 1. SNL in 2. SNL v tekmovalnem letu 2010/11 in opravljenega licenciranja nogometnih klubov 1. in 2. SNL za tekmovalno 2011/12 je odbor za nujne zadeve NZS ugotovil, da kvalifikacije za popolnjevanje 1. SNL niso potrebne. V tekmovalnem letu  2011/12 bodo v 1. SNL nastopali klubi, ki so si tekmovalno pravico pridobili s športnimi rezultati v 1. SNL in  2. SNL v TL 2010/11 in imajo oziroma bodo imeli ustrezno licenco za nastopanje v 1. SNL," sporočajo z NZS.

"Tekmovali bomo v drugi ligi"
"Komisija za pritožbe NZS je sporočila, da Triglavu ni podelila licence za prvo ligo, in klub bo tekmoval v drugi ligi v sezoni 2011/12. Pritožba je bila zavrnjena, ker po vsebini ni bila obravnavana. Ker nam je bila iz znanih razlogov odvzeta licenca za prvo ligo za sezono 2010/11, do licence nismo upravičeni. Odločitev je dokončna in nanjo ni pritožbe," so zapisali na klubski strani Triglava. Direktor kluba Miran Šubic je odstopil in v luči dogajanja z nepodeljeno licenco sprejema polno odgovornost kot edini, ki je za to neposredno in posredno kriv. "ND Triglav 2000 je pošteno odigral vse tekme in si izboril igranje v prvi ligi. Zakulisje dogajanja pa nam je to pravico odvzelo in zato sprejemam osebno in tudi funkcionarsko polno odgovornost. Moje edino opravičilo velja fantom na igrišču in trenerjem, ker smo jih prikrajšali za tisto, kar si zaslužijo in kar so si izborili," je zapisal Šubic.

Drugo ligo so na prvem mestu končali nogometaši Aluminija, na drugem pa igralci Interblocka. Ni še jasno, ali bosta ta dva kluba dobila licenco za prvo ligo oziroma bomo imeli prvoligaško druščino z vsega osmimi klubi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.