Šport > Nogomet
28 ogledov

"Mura inštitucija, Triglav izvor talentov"

Zlatko Zahovi%C4%8D Zahovi%C4%87 Zahovic klop za rezerve sportni direktor %C5%A1 Nino Verdnik
Mura in Triglav se vračata v Prvo ligo, ki bo tako imela znova deset članov. Takšen razplet je pozdravil tudi športni direktor Maribora Zlatko Zahovič.

Velik kritik Združenja prvoligašev, ki se je ves čas odločanja držalo v ozadju, je bil zadnje tedne športni direktor Maribora Zlatko Zahovič. Za Žurnal24 je pozdravil odločitev Nogometne zveze Slovenije: “To je edino normalno! Konsenz je bil zelo velik, zato je ta odločitev edina pravilna.” Kot je dodal, bi bila liga osmih klubov “velik udarec za slovenski nogomet”, veseli pa se tudi vrnitve Prekmurcev. “Mura je zelo pomembna inštitucija slovenskega nogometa, Triglav pa je velik izvor talentov. Vloga Čeferina? Zelo pozitivna. Prepričan sem, da bomo na koncu mandata vsi zelo zadovoljni,” je povedal.


Fazanerija v prvi ligi

"Po šestih letih turbulenc, viharnih vod in tekem v tretji in drugi ligi se Mura uradno vrača tja, kjer ji je mesto, v Prvo ligo. Nogometna zveza Slovenije je danes na svoji seji sprejela sklep, da bo v sezoni 2011/12 Prva liga še vedno štela 10 članov in da v njo sprejme našo Muro in Triglav iz Kranja," so zapisali na spletni strani Mure: "Prvo ligo bodo v prihodnji sezoni tvorili: Maribor, Domžale, Koper, Olimpija, Gorica, Rudar, Celje, Nafta, Mura in Triglav."

Predsednik Miroslav Topič pa je ob tem dejal: "V vsakem primeru smo izredno zadovoljni in veseli s takšnim razpletom. Mislim, da so si igralci in navijači to zaslužili, ker že predolgo čakajo to ligo. Današnji dan je dan za šampanjec in kozarec hladnega piva. Od jutri naprej nas čaka trdo delo, da upravičimo to zaupanje, ki nam ga je naložila NZS, in da pokažemo, da to povabilo ni bilo zaman ter da nismo prišli v ligo čez stranska, ampak čez glavna vrata. Z delom na in ob igrišču bomo to tudi dokazali."

Komentarjev 2