Šport > Nogomet
16 ogledov

Mura dobila vabilo za prvo ligo!

Trener Robert Pevnik bo v naslednji sezoni po vsej verjetnosti vodil prvoligaško www.alesfevzer.com
Pri Muri 05 so v torek popoldne dobili uradno vabilo za nastopanje v naslednji sezoni prve slovenske nogometne lige. Pisno vlogo morajo Nogometni zvezi Slovenije poslati do 9. junija.
Zavedamo pa se, da je to priložnost sedanje generacije in nenazadnje naše zveste publike, ki na ta korak čaka že sedem let. Potrudili se bomo po najboljših močeh, da zadevo speljemo v zadovoljstvo vseh.
Miroslav Topič, predsednik Mure 05

Po tem, ko je Mura 05 v torek dobila tudi uradno vabilo za nastopanje v prvi ligi s strani Nogometne zveze Slovenije (NZS), bo do dokončne odločitve črno-belih treba počakati še dva dneva. Najprej se mora namreč sestati upravni odbor kluba, ki bo skupaj s predsednikom Miroslavom Topičem sprejel končno odločitev. Takole je pošto NZS danes komentiral Topič:

"Glede na dogajanje s sestavo Prve lige smo to vabilo na nek način pričakovali. S tem je narejen le prvi korak, da bi se izpolnila želja mnogih, ki bi radi Muro videli v Prvi ligi. Pri vsem tem moramo ostati na realnih tleh. Danes se bo na to temo sestal upravni odbor kluba, ki bo preučil vse možnosti in zahteve, ki nam jih nalaga NZS. Vzpostaviti je potrebno še stik z županom Mestne občine Murska Sobota, saj je igranje v prvi ligi povezano tudi z infrastrukturnimi stroški, klub pa pri tem rabi podporo župana in občine. Predvidevamo, da na tej strani ne bi smelo biti težav. Vsekakor bomo do 9. junija preučili vse opcije in z naše strani naredili vse, da bomo dobili tekmovalno licenco za Prvo ligo, kar pa še ne pomeni, da bomo pri tem tudi uspeli, saj je končna odločitev na strani NZS-ja. Na podlagi njihove dokončne odločitve bomo lahko govorili o prihodnosti Mure. Ponosni smo lahko na eno najboljših mladih generacij, ki se je, če izvzamemo začetnih pet kol, ko se je ekipa še formirala, uvrstila na vrh druge lige. Zavedamo pa se, da je to priložnost sedanje generacije in nenazadnje naše zveste publike, ki na ta korak čaka že sedem let. Potrudili se bomo po najboljših močeh, da zadevo speljemo v zadovoljstvo vseh."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.