Šport > Nogomet
12 ogledov

"Triglav močan in nepopustljiv"

Triglav - Wolfsburg Nik Rovan
V slovenski javnosti zmaga Triglava nad volkovi iz Wolfsburga glasno odmeva. Mlade triglavane je pohvalil tudi sloviti Felix Magath.

"Tekma je bila dobra potrditev, da volja in odločnost lahko presežeta taktične in tehnične pomanjkljivosti. Gostitelji so igrali izjemno predano in so bolje fizično pripravljeni od nas. Vidno je bilo, da smo utrujeni, in moštvo se je res mučilo. Vseeno velja pohvaliti nekaj igralcev, še posebej Diega Benaglia in Josueja. Če potegnemo črto, je bil to dober test za nas," je po porazu svojega kluba s kranjskim Triglavom za Wolfsburgovo spletno stran pomodroval sloviti trener nemškega prvaka iz leta 2009 Felix Magath, Triglavovim snovalcem spletnega mesta pa je zaupal: "Igrišče je bilo odlično, imate res mlado moštvo, a ste močni in nepopustljivi."

Nemci so bili sicer zelo zadovoljni z gostovanjem, a hkrati rahlo panični, saj so izgubili že na drugem prijateljskem gostovanju na letošnjih pripravah. Vse prej kot slabe volje pa je bil kranjski trener Siniša Brkić: "Hvala vsem, pošteno smo odigrali, to je promocija kluba!" Brko bo za nagrado Kranjčane popeljal v bazen na regeneracijo, nato pa sledijo priprave za ligaški dvoboj z Rudarjem.

Wolfsburg je podaljšal pogodbo z japonskim reprezentančnim vezistom Makotom Hasebejem. Sedemindvajsetletni nogometaš bo v klubu, s katerim je v sezoni 2008/09 osvojil naslov nemškega prvaka, ostal do leta 2014. Hasebe je doslej zaigral na 88 ligaških tekmah in zabil dva gola, poroča STA.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.