Šport > Nogomet
31 ogledov

Šok za Bayern: slavila Borussia (M)

Thomas Müller, Bayern München
1/13
Reuters
Igor de Camargo je sredi Münchna zadel za senzacionalno zmago Borussie (M) proti Bayernu v prvem kolu Bundeslige. Letošnjo sezono najbolje ni začel niti Köln. Kozlički so pred domačimi gledalci z 0:3 klonili proti Wolsburgu. V petek gladka zmaga Dortmunda.

Vodilni možje, navijači, strokovno vodstvo in igralci Bayerna iz Münchna so zagotovo načrtovali, da bodo v letošnjo sezono krenili z zanesljivo zmago in tremi točkami, a to je bil račun brez krčmarja oziroma račun brez Borussie (M). Zasedba iz Mönchengladbacha, ki se je v prejšnji sezoni komaj rešila izpada v ižji rang tekmovanja, je poskrbela za velikansko presenečenje in iz Allianz Arene odnesla poln plen. Edin zadetek na srečanju je padel v 62. minuti, ko je po dolgi podaji Roela Brouwersa in nesporazumu med Manuelom Neuerjem (pred začetkom tekme je dobil priznanje za najboljšega vratarja Bundeslige v prejšnji sezoni) in Jeromom Boatengom zadel Igor De Camargo. S porazom so v sezono krenili tudi aktualni podprvaki iz vrst Bayerja iz Leverkusna, ki so v gosteh z 0:2 klonili proti Mainzu.

Nova začel s porazom in rdečim kartonom

Milivoje Novaković in Mišo Brečko sta tekmo začela, Novagol je moral zelenico zaradi drugega rumenega kartona zapustiti v 79. minuti tekme, medtem ko je Brečko odigral celoten dvoboj. Domači vratar Michael Rensing je sicer po žogo prvič moral že v 17. minuti tekme, ko se je zadetka veselil Patrick Helmes. Po rdečem kartonu Novakovića so kozlički popustili in prejeli še dva gola: v 85. minuti je zadel Marcel Shäfer, v sodnikovem podaljšku pa je svoj drugi zadetek na tekmi dosegel Helmes.

Borussia začela z zmago

Prvi od peterice velikih evropskih lig so novo sezono začeli bundesligaši. Prvenstvo sta v petek odprla prvak Borussia Dortmund in Hamburger SV. "Smo prvi prvaki v zgodovini nogometa, ki gremo v novo sezono kot izzivalci in ne branilci," je pred začetkom sezone dejal trener Dortmunda Jürgen Klopp, saj za prvega favorita velja Bayern München, ki se je kot edini okrepil z nogometašema za več kot deset milijonov evrov odškodnine. A je Dortmund pred več kot 80 tisoč navijači sezono začel zelo zanesljivo. Z dvema goloma Kevina Grosskreutz in enim Maria Götzeja, oba sta odkritji lanske sezone, so prve tri točke osvojili z zmago 3:1. Tolažilni zadetek za osmouvrščeno ekipo lanske sezone je zabil Robert Tesche.

Prva nemška Bundesliga, 1. kolo:

Borussia Dortmund : Hamburger SV 3:1 (2:0)
Grosskreutz (17, 48), Götze (29); Tesche (79)

Werder Bremen : Kaiserslautern 2:0 (0:0)
Rosenberg (60, 81)

Hannover : Hoffenheim 2:1 (2:1)
Schlaudraff (15), Abdellaoue (30/11-m); Salihović (18/11-m)

Stuttgart :  Schalke 3:0 (1:0)
Cacau (37), Harnik (56), Okazaki (89)

Köln : Wolfsburg 0:3 (0:1)
Helmes (17, 90), Schäfer (85)
RK: Novaković (79/Köln)

Augsburg : Freiburg 2:2 (0:0)
Mölders (54, 81); Cisse (48), Makiadi (56)

Hertha : Nürnberg 0:1 (0:0)
Pekhart (80)

Mainz : Bayer Leverkusen 2:0 (1:0)
Allagui (32), Toprak (86/ag)

Bayern München : Borussia Mönchengladbach 0:1 (0:0)
De Camargo (62)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.