Šport > Nogomet
24 ogledov

Matavž s hat-trickom stresel Radosavljevića

Tim Matavž zaradi lažje poškodbe mišice ta vikend ni igral. (Foto: fcgroningen.n fcgroningen.nl
Tim Matavž, ki na prijateljski tekmi slovenske reprezentance proti Belgiji v sredo ni dobil niti minute, je ob zmagi Groningena nad Radosavljevićevim Den Haagom zabil klasični hat-trick. Njegovo moštvo je slavilo s 4:2.

Matavž je mrežo Den Haaaga, za katerega je drugi slovenski reprezentant Aleksandar Radosavljević odigral cel prvi polčas, načel v 16. minuti dvoboja, ko se je po napaki Ramona Leeuwina pri vračanju žoge do vratarja do nje dokopal Dušan Tadić in na drugi strani našel osamljenega Slovenca, ki je žogo brcnil v nebranjeno mrežo Den Haagovih vrat. Pri drugem golu Groningena, ki je sledil slabih pet minut pozneje, je spet sodeloval dvojec Tadić-Matavž. Šempetrčan je lepo utekel, še lepše pa ga je z visoko žogo našel Tadić. Matavž si je z desnico najprej nastavil žogo na levico, nato pa rutinirano matiral gostujočega čuvaja mreže Gina Coutinha. Tretji gol – padel je v 37. minuti tekme – je bil še posebej zanimiv: po kotu domačih je Leeuwin – da, znova on – žogo najprej izbil v lastno prečko, Matavž pa je odbitek z glavo pospravil za hrbet Coutinha. Na 4:0 je v tretji minuti drugega polčasa po podaji vročega Matavža povišal doma vzgojeni nogometaš Leandro Bacuna. Den Haagu je do konca tekme še uspelo nekoliko omiliti poraz – po golu Lexa Immersa in Mikea van Duinena je na semaforju stadiona Euroborg v Groningenu na koncu pisalo 4:2.

Eredivisie, 2. kolo:

Groningen : Den Haag 4:2 (3:0)
Matavž (16, 21, 37), Bacuna (48); Immers (51), van Duinen (59)
Matavž (Groningen) je igral vso tekmo; Radosavljević (Den Haag) pa je odigral cel prvi polčas

Ajax : Heerenveen 5:1 (2:0)
Sigthorsson (37), Alderweireld (42), Boerrigter (51), Sulejmani (74), Wiel (90); Dost (39)
Mitja Rešek (Heerenveen) ni bil v postavi

Komentarjev 1
  • 1111 19:09 14.avgust 2011.

    ...glavno da sta v reprezentanci Koren in Novakovič...boljši igralci pa sedijo na klopi....Kek, bo treba marsi kaj spremenit...ker barka se potaplja!!!!!