Šport > Nogomet
31 ogledov

Agüerova gola ob debiju, tri točke tudi Unitedu, ostali favoriti slabo

Manchester City agüero
1/27
Reuters
Liverpool je dosegel prvi gol v novi sezoni Premier League, a tekmo s Sunderlandom sklenil z le točko (1:1). Sergio Agüero je za izdatno zmago Cityja nad Swanseajem zabil dva gola. Arsenal proti Newcastlu ni prepričal (0:0), tekmo pa je zaznamovala klofuta, ki jo je Gervinho podelil Joeyju Bartonu. Medlo je igral tudi Chelsea – 0:0 s Stoke Cityjem. Od favoritov je tako slavil le branilec naslova Manchester United (2:1).

"Novi" Liverpool za uvod le do točke

Liverpoolov Luis Suárez je v peti minuti zgrešil strel z bele točke, v 11. pa vendarle premagal vratarja Sunderlanda Simona Mingoleta. To je bil prvi zadetek v novi sezoni angleške Premier League. A zadostoval je le za remi redsov (1:1). Zadel je tudi Andy Carroll, a so sodniki njegov gol razveljavili. Tako je končni izid v 57. minuti na svojem debiju za Sunderland postavil Sebastian Larsson. Na Anfieldu smo spremljali povsem prenovljeni Liverpool. Le José Reina, Jamie Carragher, Daniel Agger in Lucas Leiva so bili od članov prve enajsterice v moštvu že v predlanski sezoni. Suárez in Carroll sta prišli pozimi, debitirali so vsi trije najdražji Liverpoolovi novinci to poletje (Jordan Henderson, Charlie Adam in Stewart Downing), José Enrique je bil v prvi postavi le dva dni po podpisu pogodbe, igral pa je tudi 18-letni John Flanagan. L'Poolu tako še tretjič zapored ni uspelo dobiti uvodne tekme v novo sezono (nazadnje jim je to uspelo leta 2008, ko so premagali prav Sunderland). Morda bo bolje, ko se po poškodbi vrne Steven Gerrard. "Novi" Liverpool pod trenerjem Kennyjem Dalglishem je pokazal, da gre nanj letos resno računati, le bolj učinkoviti bodo morali biti.


Klofuta Gervinha, točka Arsenalu in Chelseaju

Ne le, da Arsenal ni navdušil z igro, remi 0:0 z Newcastle Unitedom je zaznamovala klofuta, ki jo novinec pri topničarjih Gervinho primazal Joeyju Bartonu. Napadalec iz Slonokoščene obale je v 76. minuti prodrl v kazenski prostor in ob nedolžnem dotiku branilca Newcastla teatralno padel. Do njega je stopil Barton in ga povlekel za dres, češ da naj vstane. Sledilo je prerivanje več igralcev, v gneči pa se je Gervinhu Bartonu oddolžil s klofuto. Sodnik mu je pokazal pot v slačilnico. Pordečel bi lahko tudi Barton, a sodnik ni videl, da je ta po prejeti klofuti padel še bolj teatralno kot prej Gervinho (poglejte v videu). Nič kaj dober vtis ni pustil niti Chelsea. Po slabi igri z malo priložnostmi (le v drugem polčasu sta zapretila Nicolas Anelka in Salomon Kalou) so s Stoke Cityjem igrali 0:0. Fernando Torres je končno spet igral z nekaj več samozavesti (lani je dal na 18 tekmah za Chelsea le en gol), a je imel le eno res lepo priložnost, ko je ob koncu prvega polčasa preigral dva igralca West Broma, a ni uspel premagati Asmirja Begovića. André Villas-Boas bo tako moral še počakati na prvo ligaško zmago na klopi bluesov.


Young rešil tri točke Man Uniteda

Branilec naslova Manchester United je edini od favoritov, ki so že odigrali prvo kolo, sezono začel s tremi točkami (Manchester City igra v ponedeljek, tekma Tottenhama pa je prestavljena). West Brom so premagali z 2:1, a se z njimi kar pošteno namučili. Za pravo okrepitev se je izkazal Ashley Young, ki je bil v vlogi podajalca za zadetek Wayna Rooneyja v 13. minuti, v 81. minuti pa je poskrbel še za zmagoviti gol (žogo se je po njegovem strelu v gol sicer odbila od branilca Stevena Reida). Novi vratar Uniteda David de Gea pa je tisti, ki bi znal biti znova delžen kakšne kritike (že po superpokalni tekmi s Cityjem jih je bil). Gol Shana Longa gre gotovo na njegov račun, saj mu je žoga ušla prek rok. A zmaga je imela tudi negativno plat: poškodovala sta se Rio Ferdinand (stegenska mišica) in Nemanja Vidić. Kot je dejal trener Alex Ferguson, bo prvi odstoten do šest tednov, drugi pa dva tedna. "Vseskozi je bil zelo nevaren," je Younga pohvalil Ferguson, ki je dal priložnost že od prve minute tudi mladeničema 22-letnemu Tomu Cleverleyju in 20-letnemu Dannyju Welbecku (slednji je dobil prednost pred Dimitarjem Berbatovom).


Angleška Premier League, 1. kolo:

Blackburn : Wolverhampton 1:2 (1:1)
Formica (20); Fletcher (22), Ward (48)

Fulham : Aston Villa 0:0

Liverpool : Sunderland 1:1 (1:0)
Suarez (11); Larsson (57)

Queens Park Rangers : Bolton 0:4 (0:1)
Cahill (45), Gabbidon (67/ag), Klasnić (70), Muamba (79)

Wigan : Norwich City 1:1 (1:1)
Watson (21); Hoolahan (45)

Newcastle United : Arsenal 0:0
RK: Gervinho (76)

Stoke City : Chelsea 0:0

West Bromwich : Manchester United 1:2 (1:1)
Long (37); Rooney (13), Reid (81/ag)

Manchester City : Swansea 4:0 (0:0)
Džeko (57), Agüero (68, 90), Silva (71)

Preloženo zaradi nemirov v Londonu:
Tottenham - Everton

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.