Šport > Nogomet
15 ogledov

Puyol Cescu: "Dobrodošel doma!"

cesc fabregas zadnjic arsenal 2011 Reuters
Cesc Fàbregas bo v naslednjih urah postal nogometaš Barcelone. S kovčki se je z londonskega letališča že odpravil v Barcelono, kjer bo v soboto tudi njegova uradna predstavitev. Novico so potrdili Victor Valdés, Carles Puyol in Gerard Piqué.

Najbolj vroča nogometna zgodba letošnjega poletja, ki se pravzaprav vleče že več sezon, bo dobila epilog. Srečnega za evropske prvake iz Barcelone, saj se v katalonsko prestolnico iz Arsenala vrača Cesc Fàbregas. Novica še ni uradna, a vse kaže, da je prizadevanje blaugrane, ki je na vsak način želela pripeljati domov nogometaša, ki je zadnjih osem let preživel pri topničarjih, vendarle obrodila sadove. Še pred dobrim tednom je Arsenal zavrnil 29 milijonov težko ponudbo za 24-letnega vezista londonskega kluba.

Fàbregas se je iz Londona v petek okoli 12. ure odpravil v Barcelono, kjer bo kmalu podpisal petletno pogodbo s katalonskim velikanom. Novico je potrdil tudi vratar Barcelone Victor Valdés, ki je v petek dopoldne dejal, da bo Barcelona v naslednjih urah oznanila prihod Fàbregasa. "Mislim, da imamo zelo dobre novice. To je velik dan za našega prijatelja," je navdušeno razlagala druga violina španske reprezentance. Prihod Cesca v Barço je prek svojega kanala na Twitterju pozdravil tudi Gerard Piqué: "Končno je tukaj." Kapetan Carles Puyol pa je pripisal: "Dobrodošel doma. Lepo te je videti tukaj."


Fàbregasa ni na seznamu topničarjev za prvo tekmo angleškega prvenstva proti Newcastle Unitedu (trener Arsène Wenger se je sicer zavil v molk o primeru Fàbregas in tudi o Samirju Nasriju, ki naj bi bil tik pred odhodom v Manchester City); katalonski časnik El Mundo Deportivo pa se je že na široko razpisal o tem, da je Fàbregas na poti v domovino in da ga bo Barça uradno predstavila v soboto, že v nedeljo pa naj nastopil na tekmi španskega superpokala proti Realu Madridu. Finančne podrobnosti prestopa še niso znane, a najverjetneje gre za 40 milijonov evrov vredno pogodbo, iz katere bo Arsenal prejel 34 milijonov evrov takojšnjega plačila, šest milijonov pa bo Barcelona Londončanom plačala v klavzulah.

Wenger ne prizna poraza

Ob Fabregasu tudi Samirja Nasrija ni na seznamu igralcev, ki v soboto v prvem kolu Premier League potujejo na gostovanje k Newcastle Unitedu. A trener Arsene Wenger ostaja neomajen: "Ne pričakujem, da bo kdorkoli odšel. Za zdaj ni nobenih novic." Zakaj torej Cesca ni v kadru? "Cesc ne stavka. Cesca ni poškodovan. Pač ni pripravljen za tekmo. Več pa nočem govoriti." Samirja pa ni v ekipi, ker je bolan, dodaja Wenger.

Wenger je na dan Fabregasovega najvernetješega odhoda dobil "okrepitev". Podpisali so z 19-letnim Kostaričanom Joelom Campbellom iz Deportivom iz Saprisse (29-kratni prvak Kostarike). Mladenič ima šest nastopov za reprezentanco, dal pa je dva gola.

Komentarjev 1
  • Avatar roksa
    roksa 15:27 12.avgust 2011.

    Zaj bomo pa še samo z devetimi igrali, ker drugač bo tak brezveze!!! :)))))