Matavž s hat-trickom stresel Radosavljevića

Tim Matavž, ki na prijateljski tekmi slovenske reprezentance proti Belgiji v sredo ni dobil niti minute, je ob zmagi Groningena nad Radosavljevićevim Den Haagom zabil klasični hat-trick. Njegovo moštvo je slavilo s 4:2.
Oglej si celoten članek

Matavž je mrežo Den Haaaga, za katerega je drugi slovenski reprezentant Aleksandar Radosavljević odigral cel prvi polčas, načel v 16. minuti dvoboja, ko se je po napaki Ramona Leeuwina pri vračanju žoge do vratarja do nje dokopal Dušan Tadić in na drugi strani našel osamljenega Slovenca, ki je žogo brcnil v nebranjeno mrežo Den Haagovih vrat. Pri drugem golu Groningena, ki je sledil slabih pet minut pozneje, je spet sodeloval dvojec Tadić-Matavž. Šempetrčan je lepo utekel, še lepše pa ga je z visoko žogo našel Tadić. Matavž si je z desnico najprej nastavil žogo na levico, nato pa rutinirano matiral gostujočega čuvaja mreže Gina Coutinha. Tretji gol – padel je v 37. minuti tekme – je bil še posebej zanimiv: po kotu domačih je Leeuwin – da, znova on – žogo najprej izbil v lastno prečko, Matavž pa je odbitek z glavo pospravil za hrbet Coutinha. Na 4:0 je v tretji minuti drugega polčasa po podaji vročega Matavža povišal doma vzgojeni nogometaš Leandro Bacuna. Den Haagu je do konca tekme še uspelo nekoliko omiliti poraz – po golu Lexa Immersa in Mikea van Duinena je na semaforju stadiona Euroborg v Groningenu na koncu pisalo 4:2.

Eredivisie, 2. kolo:

Groningen : Den Haag 4:2 (3:0)
Matavž (16, 21, 37), Bacuna (48); Immers (51), van Duinen (59)
Matavž (Groningen) je igral vso tekmo; Radosavljević (Den Haag) pa je odigral cel prvi polčas

Ajax : Heerenveen 5:1 (2:0)
Sigthorsson (37), Alderweireld (42), Boerrigter (51), Sulejmani (74), Wiel (90); Dost (39)
Mitja Rešek (Heerenveen) ni bil v postavi

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 19:09 14. Avgust 2011.

    ...glavno da sta v reprezentanci Koren in Novakovič...boljši igralci pa sedijo na klopi....Kek, bo treba marsi kaj spremenit...ker barka se …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.