Mateja Rajterič zmagala v Somboru

Foto: Combat Academy MMA & BOXING Ljubljana
Foto: Combat Academy MMA & BOXING Ljubljana
Članica Combat Academy MMA & BOXING Ljubljana Mateja Rajterič je osvojila zlato kolajno na svetovnem pokalu 1. KUP NACIJA U ŽENSKOM BOKSU, ki je potekal med 12. 1. in 15. 1. v Somboru v Vojvodini.
Oglej si celoten članek

Na turnirju so se v desetih težnostnih kategorijah med članskimi vrstami pomerile predstavnice devetnajstih držav iz vsega sveta. Mateja Rajterič je zastopala barve Slovenije v kategoriji do 48 kilogramov in je v sobotnem polfinalu suvereno opravila z močno nasprotnico Vladimiro Malikovo, predstavnico Češke. Sledil je nedeljski finalni dvoboj, kjer je naši tekmovalki nasproti stala izkušena Madžarka Anita Bode, ki jo je naša borka v izjemnem finišu prepričljivo premagala z rezultatom 6:2.

Omenjeni rezultat je zgodovinski dosežek za boksarski šport v Sloveniji in pokazatelj, da se v nekaterih boksarskih društvih res dobro dela in trudi ponesti slovenski boks in s tem prepoznavnost naše države na svetovno raven.

Pri klubu Combat Academy MMA & BOXING Ljubljana si zaradi tega v prihodnje želijo več podpore države in boksarske zveze in upajo, da bodo lahko na naslednjih svetovnih in mednarodnih tekmovanjih zastopali barve naše države kot slovenska reprezentanca, v slovenskih oblačilih in za slovensko zastavo.

Da je Mateja dosegla res izjemen rezultat, kaže tudi priznanje in vabilo predsednika mednarodne boksarske zveze AIBA Dr. Chinga-Kua Wuja, ki je našo boksarko povabil na tritedenski trening kamp oziroma Road to London Training Camp v Wales. Kamp je namenjen pripravam na svetovno prvenstvo 2012, ki se ga bo naša boksarka udeležila maja na Kitajskem, in olimpijske igre, ki bodo potekale v Londonu, kjer bodo v boksu prvič nastopile tudi ženske.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.