Šport
23 ogledov

Mateja Rajterič zmagala v Somboru

Mateja Rajterič Combat Academy MMA & BOXING Ljubljana
Članica Combat Academy MMA & BOXING Ljubljana Mateja Rajterič je osvojila zlato kolajno na svetovnem pokalu 1. KUP NACIJA U ŽENSKOM BOKSU, ki je potekal med 12. 1. in 15. 1. v Somboru v Vojvodini.

Na turnirju so se v desetih težnostnih kategorijah med članskimi vrstami pomerile predstavnice devetnajstih držav iz vsega sveta. Mateja Rajterič je zastopala barve Slovenije v kategoriji do 48 kilogramov in je v sobotnem polfinalu suvereno opravila z močno nasprotnico Vladimiro Malikovo, predstavnico Češke. Sledil je nedeljski finalni dvoboj, kjer je naši tekmovalki nasproti stala izkušena Madžarka Anita Bode, ki jo je naša borka v izjemnem finišu prepričljivo premagala z rezultatom 6:2.

Omenjeni rezultat je zgodovinski dosežek za boksarski šport v Sloveniji in pokazatelj, da se v nekaterih boksarskih društvih res dobro dela in trudi ponesti slovenski boks in s tem prepoznavnost naše države na svetovno raven.

Pri klubu Combat Academy MMA & BOXING Ljubljana si zaradi tega v prihodnje želijo več podpore države in boksarske zveze in upajo, da bodo lahko na naslednjih svetovnih in mednarodnih tekmovanjih zastopali barve naše države kot slovenska reprezentanca, v slovenskih oblačilih in za slovensko zastavo.

Da je Mateja dosegla res izjemen rezultat, kaže tudi priznanje in vabilo predsednika mednarodne boksarske zveze AIBA Dr. Chinga-Kua Wuja, ki je našo boksarko povabil na tritedenski trening kamp oziroma Road to London Training Camp v Wales. Kamp je namenjen pripravam na svetovno prvenstvo 2012, ki se ga bo naša boksarka udeležila maja na Kitajskem, in olimpijske igre, ki bodo potekale v Londonu, kjer bodo v boksu prvič nastopile tudi ženske.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.