Materazzi si je ogledal svoj kip z Zidanom

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Eden najodmevnejših nogometnih incidentov v zgodovini se je zgodil leta 2006 v finalu svetovnega prvenstva, ko so Italijani postali svetovni prvaki, Francozi pa na čelu z Zinedinom Zidanom, ki si je zaradi udarca z glavo v prsa Marca Materazzija prislužil rdeči karton, poraženci.
Oglej si celoten članek

Poteza Zinedina Zidana je razdelila nogometni svet. Nekateri so mu dali prav, da je zaradi provokacij z glavo udaril Marca Materazzija, drugi so ga kritizirali, ker naj bi galski petelini prav zaradi tega izgubili finale. Francozi so šest let po incidentu v Parizu postavili kip, ki ponazarja Zidanov udarec z glavo Materazzija.

Pet metrov visoki bronasti kip si je ogledal tudi Materazzi, ki se je pod njim fotografiral, fotografijo pa objavil na družabnem omrežju Twitter, v sporočilu pa svoje prijatelje spraševal : "Uganite kje sem?"

Materazzi je po incidentu priznal, da je v finalu svetovnega prvenstva v Berlinu Zidana izzval s provokacijo o njegovi sestri, ki je privedla do udarca in izključitve Francoza. Francozi so finale proti Italiji izgubili po streljanju enajstmetrovk.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 10:21 5. November 2012.

    pojma nimaš o nogometu..

  • 09:13 5. November 2012.

    Osebno mi je to najbolj pokvarjen in aroganten igralec vseh časov. Pa ne glede na ta incident. Malo da si …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.