Šport > Nogomet
29 ogledov

Materazzi si je ogledal svoj kip z Zidanom

Materazzi kip Pariz Zidane Centre Pompidou Reševalni pas/Twitter
Eden najodmevnejših nogometnih incidentov v zgodovini se je zgodil leta 2006 v finalu svetovnega prvenstva, ko so Italijani postali svetovni prvaki, Francozi pa na čelu z Zinedinom Zidanom, ki si je zaradi udarca z glavo v prsa Marca Materazzija prislužil rdeči karton, poraženci.

Poteza Zinedina Zidana je razdelila nogometni svet. Nekateri so mu dali prav, da je zaradi provokacij z glavo udaril Marca Materazzija, drugi so ga kritizirali, ker naj bi galski petelini prav zaradi tega izgubili finale. Francozi so šest let po incidentu v Parizu postavili kip, ki ponazarja Zidanov udarec z glavo Materazzija.

Pet metrov visoki bronasti kip si je ogledal tudi Materazzi, ki se je pod njim fotografiral, fotografijo pa objavil na družabnem omrežju Twitter, v sporočilu pa svoje prijatelje spraševal : "Uganite kje sem?"

Materazzi je po incidentu priznal, da je v finalu svetovnega prvenstva v Berlinu Zidana izzval s provokacijo o njegovi sestri, ki je privedla do udarca in izključitve Francoza. Francozi so finale proti Italiji izgubili po streljanju enajstmetrovk.

Komentarjev 2
  • depresija 10:21 05.november 2012.

    pojma nimaš o nogometu..

  • Prudi 09:13 05.november 2012.

    Osebno mi je to najbolj pokvarjen in aroganten igralec vseh časov. Pa ne glede na ta incident. Malo da si spremljal njegovo igro/kariero, ti je takoj jasno za kakega primitivca(neandertalca) gre.