Šport > Nogomet
31 ogledov

Zidane: "Nekega dne bom selektor Francije"

Zidane Real Madrid Nyon žreb Liga prvakov četrtfinale polfinale EPA
Zinedine Zidane je v intervjuju za športni dnevnik L'Equipe razkril, da zdaj tudi zares začenja svojo trenersko kariero. Aktualni športni direktor Real Madrida je še zatrdil, da si nekega dne želi voditi tudi francosko reprezentanco.

"Rekel sem si: 'Želim si nekaj drugega!' Vzel sem si čas odkar sem pred šestimi leti nehal igrati. Dolgo sem razmišljal," je v intervjuju za L'Equipe z nasmehom razlagal Zinedine Zidane. Svetovni prvak iz leta 1998 bo poleg podiplomskega študija na Univerzi v Limogesu zdaj začel tudi s pridobivanjem trenerske diplome v Clairefontainu.

"Želim priti do prve stopnje, kasneje do druge in nekoč v prihodnosti do naziva profesionalnega trenerja," je dejal Zidane. "Res me še niso vprašali na katerem nivoju bi rad treniral. Dobro je, da sem se vprašal, če si res želim trenirati, odgovor pa je bil ja. Potem bomo že videli."

Pred časom so se v Španiji pojavila namigovanja, da naj bi se odnos aktualnega športnega direktorja Real Madrida in trenerja Joséja Mourinha ohladil do te mere, da se je Zidane namenoma oddaljil od Portugalca in začel resneje razmišljati o trenerski karieri. Zdaj je svojo odločitev tudi uradno oznanil.

"Nikoli ni pravi trenutek, da bi govoril o državni reprezentanci, ker so selektorji vedno na položajih, ampak, ker ste me vprašali, bom odgovoril, čeprav ne bo aktualno, ker moram prej storiti še mnogo reči - nekega dne bom vodil Francijo, ker mi je reprezentanca pomenila veliko," je še zaključil Zidane.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.