Mayweather se vrača v ring

Foto: Žurnal24 Takole je lani prvega maja Floyd Mayweather razbil Shana Mosleyja. (Foto: Reuter
Ameriški boksar Floyd Mayweather, ki je v svoji profesionalni karieri na 41 dvobojih 41-krat zmagal, se bo po letu in pol vrnil v ring. 17. septembra se bo pomeril s svetovnim prvakom Victorjem Ortizom.
Oglej si celoten članek

Danes 34-letni Floyd Mayweather je prek Twitterja oznanil, da bo 17. septembra za šampionski pas izzval Victorja Ortiza, svetovnega prvaka v velterski kategoriji po verziji WBC. "Moji navijači so to dolgo čakali," je dodal.

Mayweather, ki je 25 od 41 zmag dobil z nokavtom, se ni boril od zmage nad Shanom Mosleyjem prvega maja 2010. Naslov svetovnega prvaka je osvojil v petih različnih kategorijah. Čeprav ni boksal že dobro leto, ostaja na prvem mestu jakostne lestvice. "V tej fazi svoje kariere iščem prav take izzive – mlade, močne, vzhajajoče zvezde, ki bi rade pokazale svoj talent, tako da bi premagale mene. A Ortiz bo le še ena moja žrtev, 42., ki bo poskusil, a ne bo uspel," je v zmago prepričan Mayweather.

Deset let mlajši Ortiz ima 29 zmag (22 z nokavtom), dva poraza in dva dvoboja brez zmagovalca. Velterski naslov je aprila dosegel z zmago nad Andrejem Bertom. "Pasu se še ne mislil odreči. To bo trd dvoboj. Ostal bom svetovni prvak, in to še kar nekaj let," odgovarja Ortiz.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.