Šport
22 ogledov

Mayweather se vrača v ring

Takole je lani prvega maja Floyd Mayweather razbil Shana Mosleyja. (Foto: Reuter Žurnal24 main
Ameriški boksar Floyd Mayweather, ki je v svoji profesionalni karieri na 41 dvobojih 41-krat zmagal, se bo po letu in pol vrnil v ring. 17. septembra se bo pomeril s svetovnim prvakom Victorjem Ortizom.

Danes 34-letni Floyd Mayweather je prek Twitterja oznanil, da bo 17. septembra za šampionski pas izzval Victorja Ortiza, svetovnega prvaka v velterski kategoriji po verziji WBC. "Moji navijači so to dolgo čakali," je dodal.

Mayweather, ki je 25 od 41 zmag dobil z nokavtom, se ni boril od zmage nad Shanom Mosleyjem prvega maja 2010. Naslov svetovnega prvaka je osvojil v petih različnih kategorijah. Čeprav ni boksal že dobro leto, ostaja na prvem mestu jakostne lestvice. "V tej fazi svoje kariere iščem prav take izzive – mlade, močne, vzhajajoče zvezde, ki bi rade pokazale svoj talent, tako da bi premagale mene. A Ortiz bo le še ena moja žrtev, 42., ki bo poskusil, a ne bo uspel," je v zmago prepričan Mayweather.

Deset let mlajši Ortiz ima 29 zmag (22 z nokavtom), dva poraza in dva dvoboja brez zmagovalca. Velterski naslov je aprila dosegel z zmago nad Andrejem Bertom. "Pasu se še ne mislil odreči. To bo trd dvoboj. Ostal bom svetovni prvak, in to še kar nekaj let," odgovarja Ortiz.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.