Mazejeva komentirala odziv Štuhčeve

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Tina Maze se je v ciljni areni kombinacijske tekme v St. Moritzu poslovila od naslova svetovne prvakinje.
Oglej si celoten članek

Tina Maze ni več svetovna prvakinja v kombinaciji, njena naslednica je postala Švicarka Wendy Holdener, ki se je po poškodbi Lare Gut in odstopu obeh vodilnih po smukaškem delu tekme - Ilke Štuhec in Sofie Goggie - veselila prve medalje na velikih tekmovanjih.

Družbo na zmagovalnem odru sta ji delali rojakinja Michelle Gisin in Avstrijka Michaela Kirchgasser, ki je osvojila že sedmo odličje na svetovnih prvenstvih.
Dvojno švicarsko zmago je zasenčil padec Gutove, ki je strgala sprednje križne vezi in utrpela poškodbo meniskusa. Za branilko velikega kristalnega globusa je sezona končana.

''To je veliko razočaranje za njo in njene navijače. Po poškodbi se je težko vrniti. Težave je imela že prejšnji teden in zdaj to,'' je poškodbo ene od favoritk prvenstva komentirala nekdanja slovenska smučarka.

Gutova se je poškodovala na treningu med smukaškim in slalomskim delom tekme. ''Menjava smuči je vedno težka. Še posebej v takšnih pogojih, če nisi vajen slaloma, lahko hitro želiš preveč,'' je o vzrokih za padec razmišljala Mazejeva.

Nad razpletom tekmovanja je bila zelo razočarana vodilna po smukaškem delu Goggia, ki je tako kot Štuhčeva pred njo ostala brez uvrstitve.

''Občutek imam, da se Ilka ni tako zelo sekirala kot na primer Sofia Goggia, ki je bila zelo razočarana,'' je povedala Mazejeva in dodala, da bo slovenska smučarka posledično lažje zbistrila svoje misli.

''Ilka pravi, da je bila le napaka in da je jutri nov dan. Verjamem, da bo šla lažje čez to kot Goggia.''

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 8

  • 20:29 11. Februar 2017.

    A hočeš pokazat kako ti je dolgčas,ali kaj druga? Zbogom že enkrat

  • 09:58 11. Februar 2017.

    Glej izRODEk, ko boš dosegel to kar je Tina v navezi z Messijem, potem boš mogoče lahko komentiral neko stabilnost …

  • 09:36 11. Februar 2017.

    No, ta se pa zna poslavljat....

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.