Med osumljenimi tudi policist

Foto: Focus.de
Foto: Focus.de
Ugledna nemška revija Focus trdi, da je Hrvaška nogometna zveza (HNS) za kljukasti križ na poljudski zelenici izvedela že pred tekmo, vendar je bilo prepozno, da bi lahko karkoli naredili.
Oglej si celoten članek

Škandal na kvalifikacijski tekmi med Hrvaško in Italijo na stadionu v Splitu, kjer so neznani storilci v zelenico vtisnili nacistični simbol, še naprej buri duhove.

Nemški mediji poročajo, da je HNS za svastiko izvedela že pred začetkom obračuna, pri čemer se opirajo na besede šefa varnostne službe Zorana Cvrka. ''Dobili bomo visoko kazen,'' je povedal Cvrk in dodal: ''O svastiki so nas obvestili tik pred začetkom obračuna, zato smo poskušali nekaj ukreniti ob polčasu.''

Po protestu italijanske reprezentance so delavci ob igrišču poskušali popraviti zelenico, a zaman. Incident je strogo obsodila tako domača nogometna zveza kot državni politični vrh.

Neuradno se govori, da naj bi bil za svastiko na poljudski zelenici odgovoren policaj, poroča spletni portal Maxportal.hr, a dodaja, da gre za nepreverjene informacije, ki jih notranje ministrstvo za zdaj ni ne potrdilo ne zanikalo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.