Šport > Nogomet
58 ogledov

Med osumljenimi tudi policist

svastika poljud nacistični simbol split Focus.de
Ugledna nemška revija Focus trdi, da je Hrvaška nogometna zveza (HNS) za kljukasti križ na poljudski zelenici izvedela že pred tekmo, vendar je bilo prepozno, da bi lahko karkoli naredili.

Škandal na kvalifikacijski tekmi med Hrvaško in Italijo na stadionu v Splitu, kjer so neznani storilci v zelenico vtisnili nacistični simbol, še naprej buri duhove.

Nemški mediji poročajo, da je HNS za svastiko izvedela že pred začetkom obračuna, pri čemer se opirajo na besede šefa varnostne službe Zorana Cvrka. ''Dobili bomo visoko kazen,'' je povedal Cvrk in dodal: ''O svastiki so nas obvestili tik pred začetkom obračuna, zato smo poskušali nekaj ukreniti ob polčasu.''

Po protestu italijanske reprezentance so delavci ob igrišču poskušali popraviti zelenico, a zaman. Incident je strogo obsodila tako domača nogometna zveza kot državni politični vrh.

Neuradno se govori, da naj bi bil za svastiko na poljudski zelenici odgovoren policaj, poroča spletni portal Maxportal.hr, a dodaja, da gre za nepreverjene informacije, ki jih notranje ministrstvo za zdaj ni ne potrdilo ne zanikalo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.