Mediji: Balotelli ostaja v prvi postavi

Foto: EPA
Foto: EPA
Italijanski mediji pred prvo četrtkovo tekmo, kjer se bosta v Poznanju pomerila Hrvaška in Italija (ob 18.00), napovedujejo, da bo eksplozivni Mario Balotelli ohranil mesto v prvi postavi. Battellija je z golom na prvi tekmi proti Španiji zasenčil veteran Antonio Di Natale. Na večerni tekmi Španijo čaka popravni izpit proti Irski (ob 20.45).
Oglej si celoten članek

Hrvaška si lahko z zmago že zagotovi napredovanje v četrtfinale, potem ko so na prvem obračunu zlahka opravili z reprezentanco Irske. Italija je na prvem obračunu izvlekla točko, kar pa nikakor ni bilo razočaranje, saj so igrali proti aktualnim evropskim prvakom iz Španije. Izbrana vrsta Cesareja Prandellija je igrala v poziciji 3-5-2, zato se od njih podobno pričakuje tudi na obračunu s Hrvaško.

Italiji bo še kako prav prišla kretivnost Daniela De Rossija, ki je v prvih minutah tekme s Španijo zagotovil tri odlične diagonalne podaje, vendar je napravil tudi nekaj napak v obrambni vrsti, kjer je večkrat zaplaval v prazno in Fernandu Torresu omogočil številne priložnosti. Večjih taktičnih sprememb na obeh straneh ne gre pričakovati, čeprav je mogoče, da v začetni postavi morebiti ne bo Maria Balotellija. Obračun bo ključnega pomena za obe ekipi, saj si lahko Hrvati napredovanje že zagotovijo, medtem ko bi se mu Italijanu z zmago močno približali.

Modrić: ''Da nismo izgubili proti Italiji, v obračunu ne pomeni nič''

Najboljši hrvaški nogometaš Luka Modrić je na uradni strani Tottenhama priznal, da pričakuje težak obračun z Italijo. ''Čaka nas težka tekma z Italijo. Dandanes igrajo veliko bolje kot na Svetovnem prvenstvu pred dvema letoma. Z lahkoto so šli skozi kvalifikacije in pokazali so kvaliteto. V zadnjih letih so imeli težko obdobje, vendar to je druga ekipa. Imajo veliko odličnih nogometašev, še posebej ciljam na Andrea Pirlo, ki je njihov glavni adut,'' je povedal Modrić. ''Težko bo, tako kot vedno. Hrvaška ima dobro statistiko, saj nikoli nismo izgubili proti Italijanom, kar je lep obet pred današnjo tekmo. V samem obračunu to ne pomeni veliko, a kljub temu je lepo vedeti,'' je zaključil šestindvajsetletnik.

Bilić: ''Balotelli je genij in norec, tudi mi imamo nekaj takih''

''Zadovoljni smo bili z našo igro proti Irski, ne samo z rezultatom. Kot na vsaki drugi tekmi obstajajo malenkosti, s katerimi nismo zadovoljni, vendar jih ni bilo veliko. Analizirali smo napake, ki jih bomo poskušali odpraviti na tekmi z Italijo,'' je povedal Bilić. Svojih načrtov pa hrvaški strateg ni želel v celoti izdati. '

'Postavo vedno razkrijem uro pred začetkom tekme, medtem ko igralci izvejo nekoliko prej. Takšna je moja praksa in ne bom je spreminjal zdaj. Imamo dobro tradicijo, kar je vedno lepo slišati. Na papirju izgleda lepo, vendar je to nova Italija in te igralci nimajo povezave s prejšnjimi generacijami. Zato to ne pomeni ničesar,'' je povedal Bilić in dodal, da ekipa ne bo računala na zgodovino, ampak na svojo nogometno igro.

Z zmago bi si že zagotovili vstop v četrtfinale. ''Povedal sem že, da imamo dve zaključni žogici, vendar to ni način, kako pripravljam svojo ekipo. Rekel sem jim, da imamo eno zaključno žogico in to je potrebno izkoristiti. Takšen je naš pristop,'' je dodal hrvaški selektor.

Na vprašanje italijanskih novinarjev, kaj si misli o kontroverznem Mariu Balotelliju, je Bilić povedal: ''Balotelli? Poglejte, norci so najbljižje genialcem. Tudi mi imamo takšne.,'' je izdal Hrvat in dodal, da svojega reprezentanca Luko Modrića smatra za boljšega igralca od Andrea Pirle.

Prandelli: ''Tekma s Hrvaško bo ključna v skupini C''

Italijanski selektor Cesare Prandelli je četrtkovo tekmo označil za ključnega pomena, saj si Azzurri po izenačenju s Španijo ne smejo privoščiti spodrsljaja.

''Tekma s Hrvaško bo ključen obračun v skupini. Pričakujem težko tekmo. Naš cilj je zmaga. Hrvaška je bolj nevarna kot Španija, ker je nepredvidljiva. Analizirali jih bomo, čeprav svoj način igre spreminjajo tudi med tekmo,'' je povedal Prandelli. ''Preden se odločimo, kdo bo stopil na igrišče, se moramo dogovoriti, kako se bomo soočili z njimi. Pred tako pomembno tekmo bom upošteval psihično in fizično stanjev igralec in tako videl, kdo je pripravljen.'' je dodal Italijan.

Foto: EPA Pique Balotelli Španija Italija Gdansk Euro 2012 Nekaj besed je namenil tudi Balotelliju, ki bi na tekmi s Hrvaško lahko ostal na klopi. ''Mario ima enaindvajset let in je v procesu odraščanja. Prvič je resnično vsem pokazal potencial, ki naj bi ga imel, in zagotovo čuti večjo odgovornost,'' je zaključil selektor.

V sredo so tekmi drugega kroga odigrali nogometaši v skupini B. Portugalska je v Lvovu s 3:2 premagala Dansko, za Portugalsko so zadeli Pepe v 24., Helder Postiga v 36. in Silvestre Varela v 87. minuti, pri Dancih pa je bil uspešen Nicklas Bendtner v 41. in 80. minuti, derbi med Nizozemsko in Nemčijo v Harkovu pa je dobila slednja z 2:1. Za Nemce je oba gola dosegel Mario Gomez, ki je bil uspešen v 24. in 38. minuti, za Nizozemce pa je zadel Robin van Persie v 73. minuti.

Španci ''sanjajo'' o zgodnjem zadetku

Po porazu na prvi tekmi proti Hrvaški bo reprezentanca Irske še dodatno motivirana, da preseneti aktualne evropske prvake. Fantje v zelenem preprosto morajo zmagati, če želijo obdržati upa za nadaljevanje prvenstva.

Španski selektor Vicente del Bosque si je po prvi tekmi z Italijo nakopal veliko kritikov, ko v začetno postavo ni vključil napadalca, preden je petnajst minut pred koncem v igro le vstopil Fernando Torres. ''Potrpljenje bo ključ,'' je pred tekmo povedal Sergio Busquets. ''Najbolj pomembna je naša filozofija. Poskusili bomo nadzirati posest in žogo prenašati hitro. Upam, da zadanemo zgodaj, saj bomo potem lahko igrali bolj odprto,'' je dodal Španec.

Irci na čelu s selektorjem Giovannijem Trapattonijem pričakujejo, da bo Španija začela z napadalcem, katerega mesto bi lahko zasedel Torres, nekdanji soigralec Robbieja Keana. ''On je odličen igralec in super fant,'' je o Špancu povedal Keane.

Irci se bodo v nasprotju s Španci, ki gradijo na pretočni igri in tehničnih sposobnostih, zanašali na dobro ogranizacijo in pogum. Tekma pa za aktualne evropske prvake ne bo le priložnost, da se približajo napredovanju v naslednjo fazo turnirja, ampak ponoven test zloglasne taktike Vicenta del Bosqua v formaciji 4-6-0, če se bo ta seveda zanjo odločil. Nobene izmed reprezentanc trenutno ne pestijo poškodbe, saj sta se na irski strani ponovno vrnila Darron Gibson in Richard Dunne, ki sta okrevala po poškodbi stegna oziroma stopala.

EP v nogometu, skupina C, 2. krog:

Ob 18.00:
Italija – Hrvaška (Poznanj)

Verjetni začetni postavi

Italija: Buffon; Chiellini, De Rossi, Bonucci; Giaccherni, Marchisio, Pirlo, Motta, Maggio; Balotelli, Cassano.

Hrvaška: Pletikosa; Strinić, Schildenfeld, Ćorluka, Rakitić; Vukojević, Modrić, Srna, Perišić; Mandžukić, Jelavić.

Ob 20.45
Španija – Irska (Gdansk)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 15:56 14. Junij 2012.

  • 11:17 14. Junij 2012.

    navijačica hrvaške, ki je pokazala joške, je pa tudi javna uslužbenka, ne bo kaznovana:<br />http://slo-kronika.si/svet/euro-2012-hrvasko-ministrstvo-za-kulturo-ne-bo-kaznovalo-javno-usluzbenko-ki-je-v-navijaskem-zanosu-pokazala-golo-oprsje/

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.