Mediji: "Slavje antinogometa na Camp Nouu"

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Svetovni mediji so na različne načine opisali Chelseajevo šokantno uvrstitev v finale letošnje Lige prvakov. "Messi izdal Barcelono," pišejo pri italijanski Gazzetti dello Sport, medtem ko so špansko govoreči mediji vsi po vrsti obsodili "antinogomet". Angleži pišejo o "čudežu" na Camp Nouu.
Oglej si celoten članek

"Slavi antinogomet," so na naslovnici zapisali pri argentinskem športnem dnevniku OIé, besede pa so se bohotile nad razočarano podobo njihovega rojaka Lionela Messija. "Barcelona je imela žogo celo tekmo, a je ni znala uporabiti. Chelsea je igral z vsemi v obrambi, ne glede na vse pa je igra Barçe večja od slabega rezultata," dodajajo.

• Guardiola po porazu: "O prihodnosti v naslednjih dneh"
• Chelsea z desetimi v finale

Na Barcelonino stran se je postavil celo madridski športni dnevnik Marca: "Barça se je izkazala proti antinogometu. Napredovanje Chelseaja je neverjetno." Pri drugem časopisu iz španske prestolnice, Asu, so zapisali, da je Messi "zapravil sanjski finale", s čimer seveda merijo na sredino napredovanje Reala Madrida.

Gazzetta: "Messi izdal Barcelono"

Pri La Gazzetti dello Sport in Corriere dello Sport so se spomnili na italijanski izum, ki je Chelseaju prinesel uvrstitev v finale. "Catenaccio Di Mattea," so zapisali pri Gazzetti, medtem ko Corriere dodaja, da je Di Matteo "prenovil catenaccio". "Messi je izdal Barcelno. Chelsea se je krčevito branil, z dvema zelo kompaktnima linijama, in zaprl ves prostor Barceloni," pristavljajo novinarji pri Gazzetti.

Anglija: "Neverjetno – Torres je dal gol!"

Za šalo vedno razpoloženi Angleži so skupaj s slavjem Chelseaja večinoma uporabljali besedo "čudež". The Sun je na naslovnici zapisal: "Terry izključen, Messi zgrešil enajstmetrovko, Chelsea v finalu Lige prvakov ... Ampak najbolj neverjetno od vsega: "TORRES JE DAL GOL!" Pri Independentu dodajajo, da je Torresov gol zapečatil čudež na Camp Nouu, dosežek modrih pa je dobro povzel Martin Samuel v Daily Mailu:

"Kapetan je bil izključen. Drugi osrednji branilec je zdržal 12 minut. Skorajda vsi, ki ne bi smeli dobiti kartona, so ga dobili. José Bosingwa je 64 minut igral kot osrednji branilec. Na Camp Nouu. Proti Lionelu Messiju in najboljši ekipi na svetu – ekipi, ki je zdaj zabila 104 gole na domačem igrišču v letošnji sezoni ... Ne stavite proti njim v nobenem primeru. Po vsem tem nikoli ne stavite proti njim."

Otočani niso pozabili niti na neumen udarec Johna Terryja, zaradi katerega bo Chelseajev kapetan izpustil tako želeni finale Lige prvakov, v katerem bi se lahko odkupil za tisto usodno enajstmetrovko, ki jo je zapravil v moskovskem finalu proti Manchestru Unitedu leta 2008. "Ko je hodil proti tunelu in je njegov obraz postajal rdeč, je verjetno mislil, da je ekipo stal mesta v finalu. Na koncu je John Terry stal samega sebe. Stal se je časti, da bi bil del ene najbolj neverjetnih ekipnih predstav v zgodovini Lige prvakov," piše Daily Mirror.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 6

  • 15:23 25. April 2012.

    Messi igra le z levo nogo desno ima zato, da lahko po štengah hodi. Tem polpismenim fuzbalskim zvezdam bi morali …

  • 14:16 25. April 2012.

    Aja pa Torresu sem resnično privočil gol in veseli me da ga je zabil!

  • 14:14 25. April 2012.

    Sramota. Ko pa je bila očitna sodniška pomoč Leta 2009 da ne omenjam tole tekmo ki bi Messi moral dobiti …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.