Mednarodna teniška zveza oprostila igralca, ki je padel na testu

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Teniškemu igralcu so preklicali suspenz.
Oglej si celoten članek

Mednarodna teniška zveza (ITF) je odločila, da Kolumbijec Robert Farah, najvišje rangirani igralec med dvojicami, ni kriv dopinških zlorab, čeprav je test pokazal, da so oktobra v njegovem telesu našli sledi prepovedanega steroida boldenona. Posledično je moral 33-letni Farah izpustiti odprto prvenstvo Avstralije, a je danes ITF sporočila, da se lahko vrne na tekmovanja, saj naj ne bi kršil nobenih pravil.

Boldenon v Kolumbiji sicer uporabljajo za pospešitev rasti goveda in je na seznamu prepovedanih substanc pri Svetovni protidopinški agenciji. Leta 2018 je kolumbijski olimpijski komite športnike opozoril, da je v tamkajšnji govedini boldenon. "Prepričan sem, da je bilo to krivo za izid testa," je dejal Farah.

Triintridesetletni v Kanadi rojeni tenisač in njegov partner v dvojicah Juan Sebastian Cabal sta lani zmagala tako v Wimbledonu kot na odprtem prvenstvu ZDA, leta 2018 pa sta bila finalista dvojic na OP Avstralije.

Foto: Profimedia Robert Farah

Morala bi igrati tudi na letošnjem turnirju v Melbournu, a je pred tem prišla v javnost vest o pozitivnem dopinškem vzorcu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.