Šport
665 ogledov

Mednarodna teniška zveza oprostila igralca, ki je padel na testu

Robert Farah Profimedia
Teniškemu igralcu so preklicali suspenz.

Mednarodna teniška zveza (ITF) je odločila, da Kolumbijec Robert Farah, najvišje rangirani igralec med dvojicami, ni kriv dopinških zlorab, čeprav je test pokazal, da so oktobra v njegovem telesu našli sledi prepovedanega steroida boldenona. Posledično je moral 33-letni Farah izpustiti odprto prvenstvo Avstralije, a je danes ITF sporočila, da se lahko vrne na tekmovanja, saj naj ne bi kršil nobenih pravil.

Boldenon v Kolumbiji sicer uporabljajo za pospešitev rasti goveda in je na seznamu prepovedanih substanc pri Svetovni protidopinški agenciji. Leta 2018 je kolumbijski olimpijski komite športnike opozoril, da je v tamkajšnji govedini boldenon. "Prepričan sem, da je bilo to krivo za izid testa," je dejal Farah.

Triintridesetletni v Kanadi rojeni tenisač in njegov partner v dvojicah Juan Sebastian Cabal sta lani zmagala tako v Wimbledonu kot na odprtem prvenstvu ZDA, leta 2018 pa sta bila finalista dvojic na OP Avstralije.

Robert Farah | Avtor: Profimedia Profimedia

Morala bi igrati tudi na letošnjem turnirju v Melbournu, a je pred tem prišla v javnost vest o pozitivnem dopinškem vzorcu.

Komentarjev 1
  • Avatar Karimanni
    Karimanni 00:08 11.februar 2020.

    Vet du inte var man kan hitta en kvinna för en natt? Kom igen -- Bredhot.Com