Šport
1353 ogledov

Nadal priznal, da je navijal proti Đokoviću

dominic thiem rafael nadal Epa
Rafael Nadal je odkrito priznal, da je v finalu OP Avstralije stiskal pesti za Dominica Thiema.

Finale OP Avstralije se ni razpletlo po željah Rogerja Federerja in Rafaela Nadala, saj je Novak Đoković s 17. lovoriko na grand slamih znižal zaostanek na večni lestvici osvajalcev največjih turnirjev, kjer z 20. zmagami še vedno vodi Federer, dve manj ima na računu Nadal (19).

Đoković je v Melbournu po petih nizih strl odpor Dominic Thiema in se manj kot kot 24 ur kasneje znoval zavihtel vrnil na prvo mesto lestvice ATP. Nadala je s tem potisnil na drugo, zato niti ni presenetljivo, da si je Španec potihem želel drugačnega razpleta.

Tega se zaveda tudi Thiem, ki je ob prvem druženju z novinarji v Avstriji malce v šali dejal, da je s porazom razjezil tako Federerja kot Nadala.

Slednji je zdaj prvi javno priznal, da nad razpletom finala res ni bil pretirano navdušen.

rafael nadal Rival Šport "Federer in Nadal sta jezna name."

"Seveda bi mi bilo ljubše, če bi zmagal Thiem. Nisem hinavec, da bi trdil nasprotno. Thiemova zmaga bi bila boljša zame, a iskreno lahko povem, da mi to ni kratilo spanca. V tem pogledu mi Đokovićeva zmaga ne spremeni ničesar. Vse je samo del športa. Novak je na tem turnirju še posebej dober. Trenutno je najboljši tenisač na svetu, kar kažejo tudi številke. Lahko mu samo čestitamo za še en velik uspeh," je povedal Španec, ki bo novo priložnosrt za 20. zvezdico iskal na OP Francije, kjer je doslej zbral že rekordnih 12 lovorik (2005-2008, 2010-2014, 2017-2019).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.