Šport
865 ogledov

Na dvoboju Federerja in Nadala padel izjemen rekord

Epa
Teniška velikana sta se v prestolnici Južne Afrike pomerila na dobrodelnem obračun, ki ga je po treh nizih dobil Švicar.

Švicar Roger Federer in Rafael Nadal sta se pomerila v Cape Townu, kjer so pripravil teniško igrišče na stadionu, kjer so bile tekme za svetovno prvenstvo v nogometu leta 2010. Bilo je rekordnih 51.954 ljudi, največ na kakšnem teniškem dvoboju, Federer pa je zmagal s 6:4, 3:6 in 6:3.

dominic thiem rafael nadal "Nisem hinavec!" Šport Nadal priznal, da je navijal proti Đokoviću

Južnoafriški organizatorji so nato ponosno objavili, da so popravili prejšnji rekord, ko je Federera Nemca Alexandra Zvereva novembra lani v Ciudad de Mexicu premagal pred 42.517 gledalci.

"Prvič sem v Cape Townu, prvič sem igral v Južnoafriški republiki, to zame pomeni veliko več kot zgolj odigrano teniško partijo," je povedal Federer, ki je prvič po mladinskih kategorijah igral v domovini svoje matere Lynette. Dodal je: "Iz otroštva imam lepe spomine na dni, ki sem jih preživel v JAR."

Dvoboj je bil dobrodelen, v fundacijo Federerja je za izobraževalne in športne programe, namenjene afriškim otrokom, prišlo dodatnih 3,5 milijona dolarjev.

rafael nadal Rival Šport "Federer in Nadal sta jezna name."

federer nadal | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.